İçki iznine öfke

Güncelleme Tarihi:

İçki iznine öfke
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bodrum'da, teknelerde alkollü içecek satışı için ruhsat alma zorunluluğu getirilmesine itiraz edildi, kararın yeniden gözden geçirilmesini istendi.

MUĞLA Valiliği'nin, önümüzdeki turizm sezonunda tüm teknelere alkollü içki ruhsatı zorunluluğu getirmesi, Bodrumlu denizcilerin tepkisine neden oldu. İşletmeciler, Vali Lütfi Yiğenoğlu'nun kararı gözden geçirmesini istedi.

İşten anlamıyorlar

İSKELE Meydanı'nda toplanan Bodrum Denizciler Derneği üyesi kaptan ve yat işletmecileri, kararın uygulanamayacağını savundu. Başkan Macit Gündoğdu, ‘‘5 metre tekne ile 40 metrelik yatlara bile ruhsat isteniyor. Kararı denizcilikten anlamayanların verdiği belli oluyor’’ dedi.

Çıkış izni verilmez

LİMAN Başkanı Ömer Akbaş, kendilerine bağlı 4902 tekneden sadece 10'unda içki ruhsatı alabilme niteliği bulunduğunu belirtti, ‘‘Alkollü içki satmaya uygun tekne sayısı 10'u geçmez. Yasa açık. Ruhsatsız tekneye limandan çıkış izni verilmemesi isteniyor’’ diye konuştu.

Bodrum İskele Meydanı'nda toplanan tekne sahipleri, kaptanlar ve denizciler artık alkollü içki satış ruhsatı alma zorunluluğunun makul olmadığını savundu.

LİMAN BAŞKANI

Barsız tekneye içki ruhsatı yok

BODRUM Liman Başkanı Ömer Akbaş, bütün teknelere ‘İçki satmaya uygundur’ raporu ve ruhsatı verilmesinin mümkün olamayacağını söyledi. İçki ruhsatı verilebilecek teknelerin bar ve disko amaçlı dizayn edilmiş ve en az 30 metre olması gerektiğini belirten Akbaş, ‘‘Bodrum Limanı'nda bu amaçlı dizayn edilmiş tekne sayısı 10'u geçmez. Diğer yatlar ve tekneler içki satarsa 822 milyon liraya kadar ceza alırlar. Seyahat amaçlı teknelerde bar ve disko düzenlemesi yapılamaz, çünkü kamaralar var. O zaman limana demir atıp, sadece restoran gibi kullanılır’’ dedi.

KARARA TEPKİ

Uygulamak mümkün değil

RESMİ Gazete'de 30 Aralık 1999 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kararda, ‘‘Sabit veya seyyar olarak denizde kullanılan her çeşit taşıma araçlarının içkili yer olarak kullanılmasının istenmesi halinde, deniz araçlarının bağlı bulunduğu limandan uygunluk yazısı ve ruhsat alınması’’ gerektiği belirtildi. Muğla Valiliği, liman başkanlıklarına ve sahil güvenlik birimlerinden önümüzdeki haziran ayına kadar tüm tekne ve yatların ruhsat almasını istedi. Denizciler Derneği Başkanı Macit Gündoğdu, Bodrum Deniz Ticaret Odası ile birlikte hareket ettiklerini bildirdi, ‘‘Ruhsat alanlar Bodrum Limanı'nda içki satmaya başlarsa burası yüzer disko ve bardan geçilmez. Karar başta mavi yolculuk olmak üzere, tüm turları etkiler’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!