Huzursuzdum istifa ettim

Güncelleme Tarihi:

Huzursuzdum istifa ettim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 00:00

MANİSA Belediye Meclisi üyesi Fatma Tunçkan, MHP’den istifa ettikten sonra sessizliğini bozdu.

Haberin Devamı

Son toplantıda MHP’ye destek olan Tunçkan, 29 Aralık’ta özgür iradesiyle partisinden istifa ettiğini hatırlatarak, “Uzun zamandan beri sıkıntısını duyduğum belediye meclisi içindeki bence adil olmayan görev dağılımı ile ilgili huzursuzluklarım vardı. Bana göre belediye meclis üyelerinin hak ettiği saygıyı, eşitliği, kurulamayan dengeleri meclis ortamında bulamadım. Bunu zaman zaman bireysel olarak Cengiz Ergün ve diğer meclis üyeleriyle paylaşmama rağmen o ortamda aradığım samimiyeti de bulamadım” dedi.

İstifa sürecinde partiyle sorunu olmadığını belirten Tunçkan, Başkan Cengiz Ergün’ün, “Başkan yardımcılığı istedi. Kabul etmedim, istifa etti” sözlerinin doğru olduğunu da belirterek, şunları söyledi:

“Kendisinden meclis üyesi arkadaşların da bilgisi dahilinde görev talep ettim. Benim ve diğer meclis üyesi arkadaşlarımın da tabii hakkıdır diye düşündüm. Çünkü Manisa halkının bize vermiş olduğu oylar neticesinde orada bulunan insanlarız. Hiçbir zaman görev için verilen yerlerin kişilerin menfaatleri noktaları olduğunu bilemedim. Kendime inandım ve güvendim. Meclis içinde de daha aktif görev istedim.”

Suç olacağını bilemedim

Haberin Devamı

Ergün’den özür dileyen Tunçkan, “Seçilmiş bir meclis üyesi olarak Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den görev istememin bu kadar suç unsuru teşkil edebileceğini, bu kadar sıkıntıların doğabileceğini asla tahmin etmezdim. Onun için Manisa halkı huzurunda Cengiz Ergün’e verdiğim sıkıntılardan dolayı özür dilerim” dedi. Görevini bundan sonra bağımsız olarak sürdüreceğini belirten Tunçkan, oyunu daima Manisa’nın daha ileri gitmesi için kullanacağını ifade etti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!