Huzurevi inşaatına su aboneliği için istenen 25 bin lira tepki çekti

Güncelleme Tarihi:

Huzurevi inşaatına su aboneliği için istenen 25 bin lira tepki çekti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 01:32

DENİZLİ’nin Bekilli İlçesi’nde yapımına başlanan huzurevine abonelik için 25 bin lira istenmesi şaşkınlık yarattı. Huzurevinin sosyal hizmet sunulan bir yer olacağını belirten CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, istenen meblayı eleştirdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından geçen mart ayında Yeni Mahalle’de hayırseverlerin desteğiyle 3 bin 400 metrekare alana inşasına başlanan Bekilli Huzurevi’nin 2 milyon liraya mal olması planlanıyor. 100 kişi kapasiteli , 40 odalı huzurevi inşaatına su aboneliği alınması için Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne başvuran dernek yönetimi, 25 bin lira inşaat su aboneliği bedeli istenince şaşkınlık yaşadı. Abonelik yaptırmayan dernek yönetimi, hayırseverlerin desteğiyle yapılan inşaata su aboneliği için istenen 25 bin lirayı fazla bulunca inşaatın su ihtiyacı tankerlerle su taşıyarak çözmeye çılışıyor.

Huzurevinin sosyal hizmet sunulan bir yer olacağını belirten CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, su abone bedeli olarak 25 bin lira istenmesini eleştirdi. Karaca, "Konuyu önce Denizli büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüşeceğim. Eğer çözüm üretilmezse meclis gündemine taşıyacağım" dedi. İnşaat ziyaretini ve konuyu sosyal medya hesabında da paylaşan Karaca, "Bekilli Belediyemiz, dernek ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan huzurevi inşaatını gezdim. Birlikte olma inancı başarının anahtarı. Gurur verici bir manzara. Bir de DESKİ 25 bin lira su abone bedeli talep etmese" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!