Hukuk savaşı

Güncelleme Tarihi:

Hukuk savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 00:00

Sarı-lacivertliler Angolalı santrforu alan Manisa’ya ateş püskürürken, Manucho’ya 150 bin TL’lik tazminat davası açtıklarını hatırlatan Hukuk İşleri Sorumlusu Emin Özmen, futbolcunun 6 ay ceza alabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

BUCA Arena’daki tadilat çalışmaları, transfer görüşmeleri, istifalar, Samet Aybaba bırakacak bırakmayacak dedikoduları yüzünden çok yoğun ve sıkıntılı bir dönemden geçen Buca’da, Manucho’nun Manisa’ya transfer olmasıyla sinirler iyice gerildi. Eskişehir’e giden Bülent Uygun gibi Manucho’nun da peşini bırakmayacak Fırtına’nın Hukuk İşleri Sorumlusu Emin Özmen, üç aylık maaşı ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı fesheden golcüye 150 bin TL’lik tazminat davası açtıklarını hatırlatırken, Manucho’yu kiralayan Manisa’nın da hukuken sorumlu olacağını dile getirdi.

Tavırları yanlış

“Bülent Uygun örneğindeki gibi Manucho konusunda da haklı çıkacağımızı düşünüyorum” diyen Özmen şunları söyledi: “TFF hükümlerine göre, bir futbolcunun tek taraflı fesihten bir ay önce kulübe ihtar çekmesi lazım. Manucho bunu yapmadı. 150 bin TL’lik tazminat davası açtık. Haksız fesihten dolayı altı ay ceza da alabilir. Talimatnameye göre kulübünden sorunlu ayrılan bir futbolcuyu alan kulübün, TFF’ye muvaffakatname vermesi lazım. Manisaspor bunu verdi mi, bilmiyorum. Ancak onların ‘Tazminat davası sadece Manucho’yu bağlar’ şeklinde bir tavır içinde olmaları da yanlış.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!