Horozlara baskın

Güncelleme Tarihi:

Horozlara baskın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2013 00:00

Kümes Hayvanlarını Koruma Tanıtma ve Yaşatma Derneği'ne jandarma baskın yaptı.

Haberin Devamı

Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı, Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Köyceğiz Köyü'nde Kümes Hayvanlarını Koruma Tanıtma ve Yaşatma Derneği'ne ait bir depoda, horoz dövüşlerinin yaptırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Takibe başlayan jandarma ekipleri geçen çarşamba günü, söz konusu depoya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterineri, Toplum Sağlığı Merkezi yetkilisi ile operasyon düzenledi. Operasyonda, horozların dövüştürülmesi için iki ring ve seyirciler için de tribün kurulduğu ortaya çıktı. Bahis karşılığı dövüştürülen horozların kanlar içindeki görüntüsü yürek sızlattı. Dernek Başkanı olduğu belirtilen M.K.Ş. dövüşleri organize ettiği ileri sürülen R.O., N.N.A. ve M.D. gözaltına alınırken, dövüşleri izlemeye gelen 50 kişinin de ifadesine başvuruldu.

Haberin Devamı

YARIŞTIRIYORLARMIŞ
Dernek Başkanı M.K.Ş.'nin “Biz horozları dövüştürmüyoruz, yarıştırıyoruz” diyerek kendini savunduğu öğrenilirken, gözaltına alınan şüphelilere, kabahatlar kanunu kapsamında para cezası kesildiği bildirildi.

RİNG VE ÇEVRESİ DEHŞETİ YANSITTI
Horoz dövüşlerinin yaptırıldığı ring ve çevresinde yapılan incelemlerde, dövüşler sırasında horozlardan kopan tüy ve et parçaları ile kanlı bez parçaları görüldü. 5'i yaralı olmak üzere toplam 20 horoz tutanak karşılığı sahiplerine teslim edilirken, yaralı horozların tedavilerinin denetim altında yaptırılmasına karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!