Honaz Tüneli tam gaz

Güncelleme Tarihi:

Honaz Tüneli tam gaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 01:52

DENİZLİ’de, Ankara Karayolu’nu Antalya Karayolu’na bağlayacak 2 bin 540 metre uzunluğundaki Honaz Dağı Tüneli delme çalışmaları sürüyor. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, beraberindeki heyetle çalışmaları yerinde inceledi. Kontrol Şefi Ali Erkut, sağ tünelde 380 metre, sol tünelde 280 metre kazı ilerlemesi sağlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Denizli Çevreyolu Projesi’nde önemli bir işleve sahip olan Ankara Karayolu’nu, Antalya Karayolu’na bağlayacak Honaz Dağı Tüneli için geçen temmuz ayında başlatılan çalışmalar, sürüyor. Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve AK Partili Honaz Belediye Başkanı Turgut Devicioğlu ile birlikte Ovacık Mahallesi’ne giderek tüneldeki çalışmaları yerinde inceledi. Baret giyerek tünele giren Kocatepe’ye, Karayolları 27. Şube Şefi Sait Arıduman, yüklenici firma temsilcisi ve Kontrol Şefi Ali Erkut bilgi verdi.

Honaz Tüneli tam gaz

Kontrol Şefi Ali Erkut; sağ tüp tünelde 380 metre, sol tüp tünelde 280 metre kazı ilerlemesi sağlandığını söyledi. Erkut, tünel içinde 750 metrede bir geçiş olmak üzere 3 adet tüneller arası geçiş noktalarının bulunduğunu, önümüzdeki günlerde tünelin çıkış yönünden de kazılara başlanacağını, 1.5 yılda tamamlamaya çalışacaklarını söyledi. Kontrol Şefi Erkut, NATM tünel açma metodu ile kazılan tünellerde tüm şev desteklemelerinin ve 19 metre uzunluğundaki kanopi yapılarının tamamlandığını belirtti.

Haberin Devamı

ULAŞIM KOLAYLIĞI SAĞLANACAK

Temmuz ayında yapımına başlanan her birinin uzunluğu 2 bin 540 metre olacak Honaz Dağı Tüneli, Denizli Çevre Yolu 2. Etabında Ankara yolunu Antalya yoluna bağlayacak. Kumkısık- Laodikya- Kale köprülü kavşakları arasındaki Denizli Çevreyolu 1. Etabı, 2011 yılında trafiğe açıldı. Denizli çevreyolu tamamlandığında Aydın, Buldan, Pamukkale ve Çivril, Dinar hattından gelip Antalya-Muğla yönüne devam edecek olan yolun Denizli şehir merkezine girmeden transit olarak akışı sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!