Hollanda da İzmir diyor

Güncelleme Tarihi:

Hollanda da İzmir diyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 00:00

Avrupalı işadamının, gözde yatırım bölgesi İzmir’e ilgi büyüyor. Şimdi de Hollandalı işadamları yatırım için yer arıyor.

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Rotterdam’da bulunan Türkiye Ticaret ve Yatırım Merkezi ile Türkiye ve Hollanda arasında iş, yatırım imkanlarının artırılmasına yönelik ortak bir toplantı düzenledi. Hollanda’ya giden EBSO heyetine başkanlık yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Akgün, yaptıkları görüşmelerde Hollandalı işadamlarının İzmir’de yatırım yapmak üzere araştırma yaptıklarını, arazi aradıklarını öğrendiklerini söyledi. Hollanda’dan İzmir’e büyük yatırımların geleceğini ifade eden Ufuk Akgün, İzmir’in EXPO 2015 adaylığını da desteklediklerini vurguladı.

ARAZİ ARAYIŞI VAR

Akgün, "İzmir’in EXPO 2015’i almasını dört gözle bekliyorlar. EXPO’yu İzmir’in almasını istiyorlar. İzmir’in EXPO’ya evsahipliği yapması kesinleştiği taktirde Hollandalı işadamları daha çok yatırım yapacak" dedi. Hollandalı işadamlarının daha şimdiden yatırım yapmak üzere arazi arayışlarına başladıklarına dikkat çeken Akgün, "Gayrimenkul, hastane, alışveriş merkezi, enerji, termal ve turizm alanlarında İzmir’de yatırım yapmak istiyorlar. Arazi arayışları var. Turizm, rüzgar enerjisi alanlarında özellikle Çeşme’de yatırım düşünüyorlar. Hollandalılar’ın finansal güçleri oldukça büyük. Ama Türk yatırımcılarla da ortaklık düşünenler var" diye konuştu.

İZMİR yatIRIMA UYGUN

Akgün, Rotterdam’daki toplantılarda daki konuşmada Hollandalı İzmir’in havaalanı, yolları, turizmi, tarihi ve kültürel özellikleri ile yatırımcıları her açıdan memnun edecek bir kent olduğunu söylediğini kaydetti. Akgün "EXPO 2015’e aday olan şehrimizin Milano ile arasında geçecek yarıştan kazançlı çıkacağına eminiz. Hollandalı işadamlarına bu nedenle dünya kenti bir EXPO şehrinde yatırım yapmış olacaklarını hatırlatarak, 2008’den önce kararlarını vererek İzmir’de yatırım yapmalarını tavsiye ettim" dedi.

BATININ RÜZGAR ENERJİSİ

Türkiye’deki yatırımların önemli bir bölümünün de Ege Bölgesi’nde yer aldığına dikkati çeken Akgün, Türkiye’nin 22 demir çelik fabrikasının 6’sının, en büyük balık çiftliklerinin İzmir’de bulunduğunu söylediğini kaydetti. Akgün, İzmir’in batı bölgelerinin rüzgar enerjisi açısından güçlü olduğunu, ayrıca yakında 70 bin konutun da yine bu bölgede tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!