Hilal duyuldu

Güncelleme Tarihi:

Hilal duyuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 00:00

İZMİR Bayraklı’da ev kadını Minire Deniz’in şimdi 10 yaşındaki kızı Hilal’in duymadığı saptandı, hastanenin tavsiye ettiği pahalı marka yerine o dönem devletin sağladığı cihaz takıldı, ancak işe yaramadı.

Haberin Devamı

Duyamadığı için iki kez otomobilin çarpması sonucu ölümden dönen küçük kızın annesinin yeni bir işitme cihazı veya ameliyat isteği gazetelerde haber olarak yer aldı.

Müdürlük devrede
Hilal’in dramı ortaya çıkınca İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Müdür Bediha Türkyılmaz’ın talimatıyla yetkilendirilen ekip, küçük kızın evine gitti. Hilal ve annesi Minire Deniz’i alan ekip, muayene için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği’ne götürdü. Ancak, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt ve KBB Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. İbrahim Çukurova imzalı bilgi notu küçük kıza yeniden duyması için umut vermedi.
‘Biyonik kulak’ olarak da bilinen ‘koklear implantasyon’ için geç kalındığı belirtildi, “Haberlere konu olan hastaya önerilen gelişmiş kulak arkası işitme cihazları zil, korna ve benzeri sesleri kısmen duyması ve günlük yaşama adaptasyona yardımcı olabilir. Bu arada özel eğitime devam etmesi sağlanmalıdır” denildi.

Haberin Devamı

Hayırsever yarışı
İl Sağlık Müdürlüğü’nün yanı sıra gazeteleri ve anne Minire Deniz’i telefon yağmuruna tutan, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) de aralarında bulunduğu çok sayıda hayırsever ve işadamı, Hilal’e gereken, devletin sadece 800 lirasını karşıladığı 6-7 bin TL’lik yeni işitme cihazını almak istediğini dile getirdi. Bazı işadamlarının, ailenin ev adresini alarak en iyi işitme cihazını kargoyla göndereceklerini söyledikleri öğrenildi. Öte yandan, bu cihazı üretip satan bir firma, telefonla ulaştığı aileye hiçbir ücret almadan cihazı takacağını bildirdi. Anne-kız yarın bugün söz konusu firmaya giderek cihazın denemesini yapacak. ? Turaç TOP, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!