Her apartman bir öğrenci okutacak

Güncelleme Tarihi:

Her apartman bir öğrenci okutacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 02:11

KARŞIYAKA Belediyesi, üniversite öğrencilerine eğitim bursu verme konusunda yepyeni bir modeli hayata geçirdi. “Karşıyaka’nın Filizleri” adlı proje kapsamında isteyen her apartman, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere aylık 300 TL burs verecek.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi ile imzalanacak olan samimiyet protokolüyle bu para 10 ay boyunca öğrencilerin hesaplarına yatırılacak. Belediye de bursun garantörü olacak. Projeye katılan apartmanların girişine, “Bu apartman bir öğrenciyi okutuyor” diye plaket asılacak.


Türkiye’ye örnek olacak
Pilot bölge seçilen Mavişehir, Atakent ve Yalı’da muhtarlar ve apartman yöneticileriyle yapılan görüşmeler sonrasında proje uygulamaya geçirildi. Gelen talep doğrultusunda şimdiye kadar 513 üniversite öğrencisine burs sağlandı. Bu koordinasyonu sağlamak için de belediye bünyesinde burs birimi kuruldu. Burs almak isteyenler, başvurularını bu birime yapabilecek.
Projenin tanıtımı için Kordon Otel’de toplantı düzenlendi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, yasa gereği burs veremedikleri için Türkiye’ye model olacak bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Akpınar, “Her zaman eğitime destek veren bir belediye olacağız. Ekonomik koşullar nedeniyle okuyamayan çocukların, onların ailelerinin yanında duracağız. Biz 440 bin kişilik bir aileyiz. Türkiye’de ilk defa bir ilçe halkı bir araya geliyor, apartmanlar örgütleniyor ve öğrenci okutuyor. Sadece üniversite yaşamı boyunca burs sağlayan değil, tüm ihtiyaçları karşılayacak bir organizasyon oluşturuyoruz. Staj, iş, yurt dışı, yüksek lisans gibi... Üniversiteye başladığı günden sonuna kadara o çocuğumuz Karşıyaka halkının, o apartmanın çocuğu olacak. Onlardan desteğimizi hiçbir zaman kesmeyeceğiz. Öncelik kendi ilçemizdeki öğrencilerimiz. Ancak daha sonra İzmir ve Türkiye’ye yayılması en büyük isteğimiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!