Helikopterin düştüğü yangına 8 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Helikopterin düştüğü yangına 8 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 01:17

MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Otmanlar Köyü yakınlarında yaklaşık bir yıl önce çıkan ve söndürme çalışmalarına katılan helikopterin düşüp içindeki beş kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangının kasıtlı olarak çıkartıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Jandarmanın yaptığı çalışmada teknik takibe takılan ve operasyonla gözaltına alınan sekiz kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu arada, Otmanlar Köyü yakınında, geçen yıl ve bu yıl toplam 26 yangının çıktığı, bunlardan yalnızca ikisinin yıldırım düşmesi sonucu çıktığı, diğer 24’ünün ise kasıtlı olarak çıkartıldığı belirtildi.

Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Otmanlar Köyü yakınındaki Eğridere Mevkii’nde 9 Ağustos 2012 tarihinde çıkan orman yangınına, müdahale etmek üzere Fethiye’den havalanan KA-32T tipi Rus yapımı yangın söndürme helikopteri, Kepez yangın söndürme kulesi yakınlarında, su haznesinin takılmasıyla düştü.

Helikopterde bulunan Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik, Rus personel Alexander Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ile Sergey Khorokhorin yaşamlarını yitirdi.

Haberin Devamı

Helikopterin enkazından çıkartılan beş kişi törenlerle toprağa verildi.

KASITLI ÇIKARTILMIŞ

Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede yapılan incelemede, kasıtlı olarak çıkartıldığı saptandı. Bunun üzerine olayı soruşturan savcılık faillerin yakalanması için Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na talimat verdi.

Jandarma, yangının çıktığı bölge yakınındaki Otmanlar Köyü’nde yaşayan bir çok kişinin ifadesine başvurdu. Daha sonra jandarma, şüpheli hareketlerde bulunanları takibe aldı.

TOPLAM 26 YANGINDAN 24’Ü KASITLI ÇIKARTILMIŞ

Soruşturmanın sürdüğü dönemde, geçen yıl ve bu yıl, bölgede toplam 26 orman yangını çıktı.

İncelemelerde, yangınlardan yalnızca ikisinin yıldırım düşmesi sonucu çıktığı, diğer 24’ünün ise kasıtlı olarak çıkartıldığı belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren jandarma, teknik takibe takılan şüphelilerin adreslerini belirledi.

Çok sayıda jandarmanın katılımıyla dün (Perşembe) sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Otmanlar Köyü’nde yaşayan D.E. (28), eşi M.E. (38), D.E. (35), D.K. (49), A.S.K. (50), A.E. (49), A.K. (49) ve S.G. (55) yakalandı.

KUCAĞINDA ÇOCUĞUYLA ADLİYEYE GELDİ

Gözaltına alınıp sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde, ormanlık alanda kasten yangın çıkartma suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Kadın zanlı D.E.’nin adliyeye kucağında çocuğuyla gelmesi dikkat çekti. Zanlıların suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!