HDP Nazilli'ye 20'lik başkan

Güncelleme Tarihi:

HDP Nazilliye 20lik başkan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 01:06

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Nazilli 1’inci Olağan Kongresi’nde, üniversite birinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Fatoş Çetin ilçe başkanı seçildi. İlçe yönetiminin 9 asil 7 yedek üyesinin tamamı da kadınlardan oluştu.

Haberin Devamı

Kıbrıs Caddesi üzerinde HDP İlçe binasında tek listeyle gidilen seçimde Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Fatoş Çetin, sandığa giden 25 delegenin tamamının oyunu alarak başkan seçildi. Yeni Başkan Çetin’in 9 Asil 7 yedek üyeden oluşan yönetim kurulunun tamamı da kadınlardan oluştu.

Erkek egemen sistemini ilçede yok etmeyi hedeflediklerini belirten Fatoş Çetin şunları söyledi:

"Rojava kadın devrimi bize mücadelenin kadınlar olmadan yapılamayacağını gösterdi. Nazillili kadınlar, ilçede yeni bir kadın mücadelesi yaptı. Erkeklerin evlerden dışarı çıkmasını istemedikleri kadınları sokaklara ve alanlara çıkardı. Kadınlar yapamaz diye bir şey yok. Yapacağız ve herkes görecek. Türkiye siyasetini de kadınlar değiştirecek."

Haberin Devamı

YÖNETİM KADINLARDAN OLUŞTU

Başkan yardımcılığına Bedia Orasan’ın getirildiği yönetim kurulunun asil üyelerini Sema Ateş, Zeynep Uluışık, Bediha Karataş, Cahize Akyüz, Süheyla Tarhan, Leyla Aksarı ve Sebahat Okuyucu oluşturdu. Yedek üye olarak da Hanifa Akyüz, Perihan Özer, Hafize Akyüz, Yazgül Genç, Hediye Çetin, Remziye Orasan ve Yıldız Şahin seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!