Hayvanat Bahçesi Bornova’ya

Güncelleme Tarihi:

Hayvanat Bahçesi Bornova’ya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Fuar Projesi'ne uymadığı gibi, Kültürpark'ın içinde sıkışarak hayvanları doğal hayatlarından uzaklaştıran Hayvanat Bahçesi'ni taşıma kararı aldı. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ'a uygun yerin tespiti için rapor hazırlatıldı. İzmir'deki uygun alanları inceleyen Prof. Dr. Aytuğ, Buca'da iki arazi ile Bornova'da geçmiş yönetim döneminde tartışmalı bir şekilde genç işkadını Pınar Görücüoğlu'na tahsis edilen Aquapark'a olumlu rapor verdi. Alternatifleri inceleyen belediye, ulaşım kolaylığı nedeniyle Bornova'da karar kıldı.

BORNOVA Atatürk Mahallesi altındaki 153 dönümlük alan için çalışma başlatan belediye, 49 yıllığına verilen araziyi geri alamayınca, yasal yollara başvurma kararı aldı. Belediye Hukuk Bürosu, Görücüoğlu ile imzalanan arsa tahsis sözleşmesinin iptali için dava açmaya hazırlanıyor. Dört yıllık yatırım programına hayvanat bahçesinin taşınması işini de alan ve 2001'den başlamak üzere yılda 200 milyardan toplam 800 milyar lira ayıran Büyükşehir Belediyesi, Bornova'da ısrar ederken; raporu hazırlayan Prof. Dr. Aytuğ, ‘‘Buca'daki araziler daha geniş. Bahçenin genişleme olasılığı dikkate alınmalı. Son söz belediyenin’’ dedi.

Bornova Atatürk Mahallesi altındaki 153 dönümlük arazi, Büyükşehir Belediyesi, arsasını geri alırsa, Hayvanat Bahçesi olmak için uygun bulunan yerlerin başında geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!