Hayallerindeki parkı yarattılar

Güncelleme Tarihi:

Hayallerindeki parkı yarattılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 13:24

İZMİR’deki Agora Parkı’na, Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve üniversiteli gönüllülerinin katıldığı proje ile çocuklar için yeni bir oyun alanı kazandırıldı.

Haberin Devamı

Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu gönüllüler, bu bölgede yaşayan, içlerinde Suriyelilerin de bulunduğu çok sayıda çocuk ile parkta atölye çalışması yaptı. Bir yandan atık materyalleri kullanarak geri dönüşüm ile özgün oyuncaklar yaratan çocuklar, bunları parka yerleştirdi. Park içindeki kötü görünümlü trafolar ise gönüllüler tarafından boyandı.

Hayallerindeki parkı yarattılar



Çalışmalara katılan akademisyenlerden Doç. Dr. Zehra Akdemir, tarihi bir zenginliğe sahip olan Agora semtinde yaşayan çocukların bu tarihi değerlerin farkında olmalarını sağlamak için tarihi bilgiler verdiklerini belirterek, "Çocuklar, çok sevdikleri, yöresel oyunları bize anlattılar. Biz de onları hem mutlu edecek hem de gelişimine de katkı koyacak olan sokak oyunlarını birlikte hayata geçiriyoruz.

Haberin Devamı

Hayallerindeki parkı yarattılar

Çocuklarla ayrıca okudukları okulda iki gün boyunca bu konuda eğitim çalışması yaptık. Ardından park alanına gelip, birlikte oyun alanlarının iyileştirmesini, atık materyalleri kullanarak gereçekliştiriyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!