Hayal gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Hayal gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2008 00:00

Hürriyet Ege'nin 1,5 ay önce yazdığı senaryo gerçege dönüştü. Aliağa Bld'nin şirketleşen futbol şubesi Göztepe A.Ş.'yi satın aldı, buna karşılık sarı-kırmızılı kulübün sahibi Altınbaş Holding'e bağlı Alpet de Aliağa'nın basketbol takımına sponsor oldu.

OLDU, oluyor, olacak derken, Göztepe'nin profesyonel lige dönüş hayali gerçekleşirken, Futbol Federasyonu'nun dün resmi olarak açıkladığı birleşme, Hürriyet EGE'de yaklaşık 1,5 ay önce yayınlanan senaryo doğrultusunda hayata geçti. DHA'nın abonelerine 27 Nisan'da servis yaptığı haberde olduğu gibi Aliağa Belediyespor'un şirketleşen futbol şubesi, kendisi gibi bir şirket olan Göztepe A.Ş.'nin isim ve logosunu satın aldı.

KAĞIT ÜZERİNDE FARKLI

Kağıt üzerinde alıcı taraf Aliağaspor A.Ş. görünürken, anlaşmanın ikinci ayağı asıl alıcının Göztepe A.Ş. olduğunu ortaya koydu. Aliağa'nın Göztepe'yi almasına karşılık, sarı-kırmızılı kulübün sahibi olan Altınbaş Holding'e bağlı Alpet Petrol, bu sezon Beko Basketbol Ligi'ne çıkan Aliağa Belediyespor'un basketbol takımının sponsorluğunu üstlendi. Alpet'in basketbol takımına 3 milyon dolar sponsorluk ücreti ödeyeceği bildirildi.

FEDERASYON YOL GÖSTERDİ

Daha önce G.Birliği OFTAŞ, Ankaraspor, Gaziantep BŞB, Gaziantep GASKİ gibi takımları alması gündeme gelen Göztepe'ye Aliağa ile birleşme yolunu Futbol Federasyonu'nun gösterdiği öğrenildi. Federasyon hukukçularının yaptığı çalışma sonucunda, farklı şehirden bir takımın satın alınarak yola devam edilmesinin imkansız olduğu, ancak aynı şehirden bir takımın, Göztepe'yi satın alması halinde hukuki sorun yaşanmayacağı iletildi.

ÖZGENER DE DOĞRULADI

Konuyla ilgili resmi açıklama dün TFF'nin resmi internet sitesinden yapılırken, Federasyon Başkan Vekili Mahmut Özgener, kalan sürecin tamamen bürokratik işlemlerden oluştuğunu söyledi. Özgener, ’’Hukukçularımız konuyu inceledi. Bugüne dek gündeme gelen başka kentin takımını alma projesinin hayata geçmesi imkansızdı. Türk futbolu ve Göztepe için hayırlısı olsun’’ dedi.

RENK VE LOĞO DEĞİŞMİYOR

Göztepe yönetimi, profesyonel liglerde yer alan her kulübün Futbol Federasyonu'na vermesi gereken taahhütnameyi dün yollayarak resmi süreci tamamladı. Göztepe adıyla 3. Lig'de mücadele edecek ekibin forma rengi de aslına uygun olarak sarı-kırmızı olacak. Formanın üzerinde, Göztepe'nin orjinal logosu yer alacak. Yönetimin Aliağa merkezli olması, maçların Alsancak veya Atatürk Stadı'nda oynamasına engel teşkil etmeyecek.

Göztepe’de bayram Aliağa’da isyan

GÖZTEPE ile Aliağa Bld'nin birleşmesinin ardından bir açıklama yapan Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Göztepe'nin atılım dönemine girdiğini söyledi. Altınbaş, ’’Federasyon marka yaratmakta zorluk çeken ülkemize bir değer kazandırmıştır’’ dedi. Bu arada Aliağa'da siyasi parti temsilcileri, birleşmeye tepki gösterdi. Bugün Demokrasi Meydanı'nda partililerle toplanıp kararı protesto edeceklerini açıklayan CHP İlçe Başkanı Turgut Oğuz, MHP İlçe Başkanı Nail Kaymak ve DSP İlçe Başkanı Varol Gürbüz, ’’Bu birleşme iptal edilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Gerekirse açlık grevi yapacağız’’ şeklinde konuştular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!