Hatıra ormanı beklerken soruşturma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Hatıra ormanı beklerken soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 00:00

Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ömer Çetin, okul masraflarını çıkarmak için İstanbul Ataşehir’de çalıştığı inşaattan 24 Ağustos 2010’da düşerek yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Bu olay sonrası büyük üzüntü yaşayan arkadaşları, 31 Mart 2011 günü, onun büstünü, eğitim gördüğü fakülte binasının önüne dikmek istedi. Ancak üniversite yönetimi buna izin vermedi. Bunun üzerine olay çıkaran öğrenciler okulun özel güvenliği ve jandarma ekiplerince dışarı çıkarıldı. Öğrenciler de karşı atak olarak okulun önünde ‘Ömer okula geri dönüyor’ yazılı pankartlarla eylem yaptı.

Yardım sözü bile verildi

Rektör Prof. Mansur Harmandar, öğrencinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi, büstünün kampuse dikilemeyeceğini ancak onun adına hatıra ormanı oluşturulacağını söyledi. Prof. Harmandar, gencin ailesine maddi yardımda bulunulacağı sözünü de verdi.
İş kazası sonucu hayatını kaybeden Ömer Çetin adına hatıra ormanı oluşturulmasını bekleyen arkadaşları, okul yönetiminin haklarında açtığı idari soruşturma üzerine ise büyük şok yaşadı. Bazı öğrenciler Muğla Barosu’na başvurarak yardım isterken, bazıları ise “Biz sadece oradan geçiyorduk. Bizim hakkımızda da soruşturma açılmış” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Haklarında soruşturma açılan 160 öğrenci, önümüzdeki günlerde basın açıklaması yaparak hukuksal yollardan haklarını arayacaklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!