Hastalıklı kadın paniği

Güncelleme Tarihi:

Hastalıklı kadın paniği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

İzmir’de düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 21 yabancı uyruklu kadından 3’ünde HIV virüsü, frengi ve hepatit C hastalıkları bulunduğu ortaya çıktı. Polis, bu kadınlarla birlikte olan kişilerin en kısa sürede test yaptırmalarını istedi.

Haberin Devamı

EMNİYET Müdürlüğü’ne aldatılan eşler ve fuhuş şebekesiden kurtulmuş kadınlardan gelen ihbar maillerini değerlendiren Ahlak Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.
Fuhuş yaptırmaktan kaydı bulunan A.S.’nin (30), karısı B.S. (32) şebeke kurduğu belirlendi. Yaklaşık 5 ay izlenen zanlıların adreslerinin belirlenmesiyle de eş zamanlı baskın yapıldı. Konak, Karabağlar, Buca ile Kuşadası’ndaki 11 adrese yapılan operasyonda, A.S. eşi B.S. ile adamları S.S., S.Ö., M.E., B.D. yakalandı. Zanlılardan 5’i tutuklandı.

Arkadaşını kandırana ödül

Zanlıların yanlarında çalışan yabancı uyruklu kadınları, ülkelerine gönderip ilk olarak arkadaşlarını kandırarak Türkiye’ye gelmelerini sağladıkları belirlendi. Daha sonra aynı kadınların, getirdikleri arkadaşlarına çok para kazanma vaadiyle fuhuş yapmaya özendirdikleri saptandı. A.S. ile B.S.’nin, arkadaşlarını kandırıp çalışmaya ikna edenlere ödüller verdiği belirlendi. Fuhuş yaptırdıkları kendi evlerine yerleştiren şebekenin, telefonla anlaştıkları müşterilerinin istedikleri yerlere götürdükleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kan örnekleri test edildi

Fuhuş şebekesinin elinden kurtarılan 8 Ukrayna, 6 Rusya, 2 Belarus, 4 Moldova ve 1 Gürcistan uyruklu kadından kan örnekleri alındı. Haklarında Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından işlem yapılan kadınlardan E.S.’nin (23) frengi, L.I.’nın (32) HIV virisü, L.K.’nin (22) ise hepatit C virüsü taşıdığı ortaya çıktı. Polis yetkilileri, bu kadınlarla ilişkiye girenlerin en kısa sürede test yaptırmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!