Hasan’a bağış can

Güncelleme Tarihi:

Hasan’a bağış can
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 00:00

İZMİRLİ Hasan Hüseyin Demirel (6) geçen 6 Aralık’ta koma halinde Ege Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’ne getirildi, aynı gün yapay kalp takıldı.

Hasan Hüseyin, aynı odada kaldığı, kendisi gibi dört çocuğun en gülmeyeni, konuşmayanıydı. 150 kiloluk kalp pompasına bağlanan, aylardır en fazla klinik koridorlarında dolaşabilen, hastalar arasında “yaşama küsmüş” kişiliğiyle dikkat çeken Hasan Hüseyin’e önceki gün Isparta’dan müjde geldi.
Isparta’dan müjde
Adı açıklanmayan 14 yaşındaki bir çocuğun bağışlanan kalbi Hasan Hüseyin’e uygun bulundu. Hasan Hüseyin, önceki gece Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Prof. Dr. Tahir Yağdı, Doç. Dr. Çağatay Engin, Prof. Dr. Sanem Nalbantgil’den oluşan ekibin kalp nakliyle yaşama döndü, pompadan kurtuldu.
Hastalar arasındaki tek İzmirli olan Hasan Hüseyin, nakil sonrası yoğun bakıma alınırken, anne ve babası Ayşe-Bünyamin Demirel’le ablası Aleyna sevinç gözyaşı döktü. Onların sevincine yapay kalpli çocuklarla aileleri de ortak oldu. Ayşe Demirel, oğlunun çok zor günler geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu:
Bir hafta geç olurdu
“Konuşmuyordu, gülmüyordu. Bu bizi kahrediyordu. Müjdeyi aldık, nakilden sonra doktorumuz Mustafa Özbaran, Hasan Hüseyin’ini pompadan ayırdıktan sonra kalbinin patladığını söyledi. Kalbi bitmiş, pıhtılaşmalar olmuş. ‘Kalbi bir hafta daha götürmezdi, çok şanslıymış’ dedi. Hasan Hüseyin şu anda yoğun bakımda. Durumunun iyi olduğu belirtildi. Büyük sevinç yaşıyoruz. Tüm dileğim diğer çocukların da aynı şansı yakalayıp kurtulması. 6 aydır hepimiz bir aile gibi olduk.
Birimizin sevinç hepemizin sevinci, birimizin üzüntüsü hepimizin üzüntüsü oldu. Doktorlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Oğluma kalp bağışlayan acılı aileye sabır, çocuklarına rahmet diliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!