Harçlıklar ulaşıma gitmesin

Güncelleme Tarihi:

Harçlıklar ulaşıma gitmesin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Öğrencilere ücretsiz hizmet veren 525 nolu otobüsün ücretlendirilmesi büyük tepki gördü. “Mağduruz” diyen öğrenciler imza toplayacak.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu Ege Üniversitesi’nde öğrencilere ücretsiz hizmet veren 525 nolu otobüsün ücretlendirilmesi öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Bir grup öğrenci Pazartesi günü (yarın) İzmir Metrosu’nda gerçekleştirecekleri imza toplama eylemiyle tepkilerini gösterecek.

Mağdur ediliyoruz

Özellikle Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrenciler, ücretsiz olarak yararlandıkları bu uygulamanın kaldırılmasıyla bütçelerinin daha da zorlandığını belirtti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü’nde öğrenim gören Duygu Katırcı “Belediyenin yeni uygulamasını doğrudan doğruya öğrencileri mağdur etmeye yönelik olduğunu belirterek, “Harçlığımız zaten yetmiyordu. Şimdi, bütün harçlığımızı ulaşıma ödemek zorunda kalacağız” dedi. Aynı fakültede okuyan Tolga Hayta ise “Bu durumun sadece öğrenciler acısından değil tüm İzmirliler ve kenti kısa süreliğine ziyaret eden kişileri de olumsuz etkilediğini” belirtti. İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Özlem Haktanırlar, “öğrenciye yapılan kentkart zamları fazla gelirken bir de bu yeni uygulamanın eklenmesiyle öğrenci hepten zor durumda bırakıldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!