Hale umutlu

Güncelleme Tarihi:

Hale umutlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2007 02:49

Kalp nakli için girdiği ameliyathanede bağışlanan organın hasarlı olduğu son anda anlaşılınca yaşam umudu masada kalan Hale için ikinci bahar başlıyor.

KALP nakli umuduyla girdiği ameliyathanede, bağışlanan organın hasarlı olduğu son anda anlaşılınca, açılan göğsü kapatılıp çıkan 17 yaşındaki Hale Erdem’e büyük hayal kırıklığından 13 gün sonra şans yeniden geldi. Gaziantep’de intihar eden Uğur Keser’in (25) bağışlanan kalbi hayatı pamuk ipliğine bağlı Hale’yi yeniden yaşama bağladı. Hale Erdem, dramının DHA tarafından duyurulduğu gün yeni nakil için ameliyata girdi, "Çok sevinçliyim, umutluyum. Bu bağış bana güç verdi" diye konuştu. HAYATIMIN EN GÜZEL HEDİYESİ
/images/100/0x0/56793f44f018fb32748b5251
1.5 yıl önce aynı hastalıktan ağabeyi Namık Göral Erdem bağış organ beklerken hayatını kaybeden Hale Erdem, ameliyat masasında bıraktığı nakil olma şansını 13 gün sonra yeniden yakaladı. Babasının borçla kiraladığı kiralık uçakla cerrahı ekip 23.10’da İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndan kalkarken, baba Ramazan Erdem ile damat Sabri Başer’in heyecanlanmaması ve yeniden umutlarının yıkılmaması için müjdeyi Hale’den gizleme çabaları sonuçsuz kaldı. Baba Erdem, "Hayatımda aldığım en güzel müjde, kızıma gelen bağış organ müjdesi oldu" diye konuştu. dhaKalp bulunduğunu gizlediler ama anladıMÜJDEYİ Hale’den gizleme çabaları sonuçsuz kaldı. Babasına telefon anonsu yapıldıktan sonra nişanlısının gelip kendisini öptüğü ve o anda kalp bağışı çıktığını anladığını belirten Hale, duygularını söyle aktardı: "Bağışlar yetersiz, o yüzden yeni bir kalp bağışına şansımın olmadığını düşünüyor, inanıyordum. Akşamüstü babama telefon geldi. Nişanlım peşinden gitti. Sonra yanıma döndü, hiç bir şey söylemedi, yanaklarımdan öptü. Onların heyecanlarından, telaşından çaktım bağış çıktığını. Sordum söylemek istemediler ama anladım. Umudum yok dedikten 24 saat sonra şans yüzüme güldü. Kalp bana olmasa bile artık yaşamaya umudum, yeni bağış çıkacağına inancım güçlendi."
Haberin Devamı

<ımg>

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!