Haftalık Panorama: İzmir'de caz zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Haftalık Panorama: İzmirde caz zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

ULUSLARARASI düzeyde çeşitli etkinlikleriyle İzmir'in kent kimliğinin oluşmasında önemli adımlar atan İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, 5000. yl kutlamalarını, ‘‘7. Avrupa Jazz Festivali'' ile başlatıyor. 1994'te Türkiye'nin Gümrük Birliği'ne girdiği günlerde, ‘‘Avrupa Caz Günleri'' olarak başlayan etkinlik, Avrupa Birliği'ne adaylığımızın onaylandığı dönemde festivale dönüştü. Sevgi, dostluk, kardeşlik duygularını pekiştiren 7. Avrupa Jazz Festivali, 29 Şubat-8 Mart arasında büyük ustaları buluşturacak.

GOETHE Institut (Alman Kültür Merkezi), İzmir İtalyan Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu, İsviçre Büyükelçiliği işbirliği, Yaşar Holding, Roche-Prohelvatia katkılarıyla düzenlenen 7. Avrupa Jazz Festivali, belleklerden silinmeyecek bir konserle başlayacak.

Start 29 Şubat'ta

AVRUPA'nın el üstünde tuttuğu, albümleri ve konserleriyle olay yaratan Kerem Görsev, Volkan Hürsever ve Can Kozlu, Larry O'Neill ile yurtdışında da büyük hayran kitlesine sahip İlhan Erşahin'in katılımıyla 29 Şubat Salı günü saat 21.00'de Efes Convention Center'da sahneye çıkacak.

AYNI yerde 1 Mart Çarşamba günü ‘‘Millennium'da Jazz'' konulu panel düzenlenecek. Yavuz Baydar'ın yöneteceği panele konuşmacı olarak Görsev, Erşahin ve Kürşat Başar katılacak.

CAZSEVERLER festival süresince Andy Manndorff Caz Grubu, Bojan Z Quartet, Ialsax Quartet, Jugend Jazz Orkestrası, George Gruntz ve Burhan Öçal'ı izleme fırsatı bulacak.

Bilet satış yerleri

Festivalin biletleri İzmir Devlet Opera ve Balesi, D&R Alsancak, Vakkorama, Bornova Devlet Tiyatrosu gişesi ve Karşıyaka Pan Kitabevi'nde satışa çıktı. Açılış konseri 10 milyon, 7,5 milyon, son konser 4-7 milyon, diğerleri 4-6 milyon lira. Panel halka açık.

Merhaba Yarın

Vital hobi ve Sanat Merkezi'nin rock, rap, jazz, flemanco ve pop jazz türlerinde müzik yapan sanatçıları, 26 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de Sabancı Kültür Sarayı'nda, Antalya Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Hakan Hıçkıran'ın katılacağı ‘‘Merhaba Yarın'' konseri verecek. Konserde, Cengiz&Vural, Baro's, Girdap, Actor ve Bulutlarla Dans isimli gruplar da sahneye çıkacak. Konser biletleri Vital Hobi ve Sanat Merkezi'nde satışa çıktı. Bilgi için

463 63 49

Kuşadası sorgulanıyor

KUŞADASI'nın tarihsel potansiyelinin nasıl değerlendirileceği, ‘‘Geçmişten Günümüze Kuşadası'' sempozyumu ile sorgulanacak. Kuşadası Belediyesi'nin düzenlediği sempozyumda, antik dönemden günümüze Kuşadası'nın tarihi, coğrafyası ve kültürü yeniden gözden geçirilecek, kültürel mirasın sağlıklı ve doğru saptanması, bu değerlerin korunması, tanıtılması ve gelecekte turizm amaçlı kullanılması bilimsel olarak tartışılacak. Pine Bay Otel'de 23-26 Şubat arasında gerçekleştirilecek sempozyumda, bilimadamları 50'ye yakın bildiri sunacak.

Balıkesir'de sanatın adresi

CAKINBERK Sanat Galerisi, Balıkesir'in kültür ve sanat yaşamına hareket getiriyor. Tuğrul Çakınberk'in kurduğu galeride 10 Mart'a akadar resmin büyük isimlerini buluşturan karma sergi var. Sergide Devrim Erbil, Kainat barkan Pajonk, İsmet Çavuşoğlu, Lütfü Cülcül, Ayten Yetiş Doğu, Birsel Bosut Gürbüz, Ahmet Yeşil, Fahri Sümer, Işıl Özışık, Hikmet Karabucak, Selehattin Yıldırım, Ercan Akçetin, Biles Öcal ve Ramiz Aydın'ın eserleri yeralıyor. Galeride 22 Mart - 8 Nisan arasında İzzet Arda Onursan kişisel sergi açacak.

Aksoy'dan İzmir'in öyküsü

GAZETECİ-Yazar Yaşar Aksoy, MEV Özel Avni Akyol Lisesi'nde İzmir'i anlattı, ‘‘Aslında her kent içinde barındırdığı insanlarla özdeşleşmiştir. Kent aynı zamanda bir insandır. İnsana gösterdiğimiz saygıyı yaşadığımız kente de göstermeliyiz'' dedi. İzmir'in, zaman içinde barındırdığı güzelliklerin bir kısmını yitirmesine rağmen Türkiye'nin çağdaşlaşmaya en açık, yaşanası, insanları, iklimi, toplumsal ilişkilerinin güzelliğiyle doğurganlığından ödün vermemiş ve dişiliğini her yönüyle ön planda tutabilmiş ender kentlerden biri olmayı başardığını söyleyen Aksoy, burada yaşamaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi. Kitaplarını da imzalayan Aksoy, öğrencilerin eski İzmir fotoğraflarından oluşturduğu sergiyi de açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!