Hacıosmanoğlu'na İzmir'den de tepki

Güncelleme Tarihi:

Hacıosmanoğluna İzmirden de tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 14:11

İZMİR Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Yönetim Kurulu üyesi avukat Nuriye Kadan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez" sözlerini kınadı. Nuriye Kadan, pazartesi günü de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun söylediği sözleri kesinlikle kabul etmediklerini belirten Avukat Nuriye Kadan, "Bu sözlerle 'toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve 'kadına yönelik şiddete' karşı toplumsal duyarlığın en üst seviyede olması gereken bir noktada kadına karşı cinsiyetçi söylemler ile güya bir haksızlığa karşı çıkıyor gibi görünerek aslında iç dünyasında ve kafasındaki gerçek düşüncelerinin dışavuruyor. Bu durum 'ben Karadeniziyim' diye geçiştirilemez. Bu şahsın adam olmanın bir 'cinsiyet' meselesi değil bir 'şahsiyet' meselesi olduğunu öğrenmesi gerekir. Cinsiyetçi söylemler değil midir ki her geçen gün meydana gelen kadın cinayetlerine, kadına şiddete sebep olan? Kadınlarımız kadın kimliğinden dolayı vahşice ve hunharca öldürülmekte cinayetlerin ardı arkası kesilmemektedir.Türkiye Futbol Federasyonu ve futbol kulüplerimizi gereği için göreve davet ediyoruz. İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak bu şahıs hakkında gerekli yasal yollara başvurulacak olup bu olayın sonuna kadar da takipçisi olacağız" dedi.

Haberin Devamı


Hacıosmanoğluna İzmirden de tepki


Avukat Nuriye Kadan, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak ayrıca İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında pazartesi günü İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere 'kadına karşı hakaret ve aşağılama' suçundan Uluslararası ve İstanbul Sözleşmeleri kapsamında TCK 122. maddesine göre yargılanması için suç duyusunda bulunacaklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!