Güzelbahçe’de Türk el sanatları günleri

Güncelleme Tarihi:

Güzelbahçe’de Türk el sanatları günleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 14:32

TÜRKİYE’nin geleneksel el sanatlarının önde gelen temsilcileri, 2. Güzelbahçe Geleneksel Türk El Sanatları Şenliği’nde biraraya geldi. 30 ayrı sanat dalından 32 sanatçının katıldığı etkinlikte şehitler için lokma döküldü, sanatçılar siyah kurdele taktı.

Haberin Devamı

Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Destekleme ve Musiki Derneği ile işbirliği yaptı, 2. Geleneksel Türk El Sanatları Şenliği düzenledi. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Muğla, Mardin, Eskişehir ve İzmir’in çeşitli ilçelerinden gelen 32 usta, Güzelbahçe İlhan Selçuk Parkı’nda hem eserlerini sergiliyor, hem de sanatlarını icra ediyor.

Güzelbahçe’de Türk el sanatları günleri

ŞEHİTLER İÇİN LOKMA DÖKÜLDÜ

Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve her gün bir şehit haberinin alınması nedeniyle etkinlik kapsamında eğlenceye yönelik herhangi bir aktivite yer almazken, şehitler için lokma döküldü, ustalar yakalarına siyah kurdele taktı.

Haberin Devamı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Geleneksel Türk El Sanatları, Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur. Geleneksel Türk el sanatlarımızın içerisine; halıcılık, kilimcilik, kumaş dokumacılığı, yazmacılık, çinicilik, seramik-çömlek yapımcılığı, deri işçiliği, taş ve maden işçiliği, sepetçilik, semercilik, keçe yapımcılığı, örmecilik, ahşap, ağaç işçiliği, aplike, kitre bebek, sedef kakma, tel sarma, takı tasarım, su kabağı işleme, maket ustalığı, mask, minyatür resim, kaat’ı sanatı, ebru sanatı, çarık yemeni, baston, atık değerlenderme v.b gibi pek çok sanat dalı giriyor" dedi.

Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Destekleme ve Musiki Derneği Başkanı Emel Ardahanlı da ikincisini gerçekleştirdikleri etkinliğin gelecek yıllarda daha fazla katılımla sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Amacımız, kaybolmaya yüz tutan geleneksel Türk El Sanatlarımızı geleceğe taşımak ve genç kuşaklara tanıtmak" dedi.

Güzelbahçe’de Türk el sanatları günleri

Bu arada Gazi Üniversitesi Sanat Tasarımı Fakültesi’nden Tomris Yalçınkaya ’Cam Takı Tasarım’, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu’ndan Berna Sevinç ’Milas Kilimleri’ ve Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu’ndan Şükran Tümer ’Geleneksel Giysi Süslemeleri’ konulu sergi açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!