Güney Şelalesi heyelanla çöktü

Güncelleme Tarihi:

Güney Şelalesi heyelanla çöktü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 13:24

Türkiye’nin önemli doğal güzelliklerinden olan Denizli’deki Güney Şelalesi, önceki gün heyelanla çöktü. Suların döküldüğü tablo güzelliğindeki öndeki kayalık bölüm yıkıldı.

Haberin Devamı


Türkiye'nin 23’ncü doğa harikası olarak tanımlanan Denizli’nin Güney Şelalesi’nde önceki gün saat 16.00 sıralarında heyelan meydana geldi. Şelale sularının aktığı 20 metrelik kayalık blok gürültüyle çöktü. Birinci derece SİT olan şelale heyelanla neredeyse yok oldu. Suların döküldüğü tablo güzelliğindeki öndeki kayalık bölüm tamamen yıkıldı. Yılda 20 bin civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği şelale, 5 yıl önceki kuraklıkta yok olma tehdidiyle karşılaşınca 600 metre uzaklıktan borularla su taşınmıştı. Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, heyelan nedeniyle çöken şelalede inceleme başlattı.

Güney Şelalesi heyelanla çöktü

Haberin Devamı

Doğa geri aldı

Güney Belediye Başkanı CHP’li Halit Gürbüz, “Doğa bize verdiği güzelliği geri aldı.  Pazar günü burası çok kalabalıktı, iyi ki o sırada olmadı. Yoksa facia olabilirdi. Buradaki enkaz kaldırıldıktan sonra yetkili kurumlarla yeniden düzenleme yapılabilir” dedi.

Güney Şelalesi heyelanla çöktü

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye’nin önemli bir değerini kaybettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Güney Şelalesi, Türkiye’deki sınırlı sayıdaki tabiat varlıklarından biri. Burası için koruma amaçlı imar planı hazırlıyorduk. Heyelanın hafta sonu olmaması büyük bir faciayı önledi. Öncelikle şelaleyi besleyen kanalın akış istikameti değiştirilecek. Şelalenin tekrar doğal bir şekilde oluşup oluşmayacağını bakılacak.”

Şelalenin eski hali fotoğraflarda yaşayacak

Güney Şelalesi heyelanla çöktü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!