Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 21:57

Haberin Devamı

Emre’ye ödül cumhuriyet altınıYavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)ankara’da düzenlenen 18. Ulusal Bilim Olimpiyatları’na katılan Uşak Fen Lisesi öğrencisi Emre Çağlayan üçüncü olup bronz madalya aldı.Uşak Valisi Özdemlir Çakacak, Çağlayan’ı kutladı, altın madalya verdi. Başarılı öğrenciyi, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve öğretmenleri kabul eden Çakacak, “Emre gurur kaynağımız olmuştur. istanbul, ankara ve izmir’den sonra bu olimpiyatlarda madalya alan il olduk. Bu başarı öğrencimize üniversite sınavlarında 25 ek puan sağlayacak” dedi.Eğitimde sorunları çözmek için elbirliğiyle çalıştıklarını ifade eden Çakacak, “Uşak olarak eğitimde hedefimizi ortaya koyup buna ulaşmamız gerekiyor. Kişisel ve kurumsal başarıları ödüllendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu sokakta hayat varBurak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)ÇANAKKALE’de Matbaa Sokak, Efes Pilsen’in, “Sokakta Hayat Var” projesiyle yeniden düzenlendi. Üzeri kapatılan sokaktaki işletmelere tek tip tabela, önlerine masa, sandalye konuldu. Işıklandırılan sokak istanbul’daki Çiçek Pasajı’nı andıran bir görünüme kavuştu.Belediye, Efes Pilsen ve Gökçe Meşrubat’ın katkılarıyla düzenlenen sokağın açılışına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan ile Kepez Belediye Başkanı Dr. chp’li Ömer Faruk Mutan da katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı chp’li Ülgür Gökhan, “Hayat bulan bu sokağın turizme önemli katkı yapacağına inanıyorum. Dileğimiz Çanakkale’de bu tür sokakların sayısının artması” diye konuştu. Ardından kurdeleyi kesip sokağı açan Gökhan, bir bardak da bira içti.

Torbalı’ya çöplük planı mahkemelikGökhan YALKALK / TORBALI, (DHA)izmir Büyükşehir Belediyesi’nin Torbalı Taşkesik’te kurmayı planladığı katı atık bertaraf tesisine karşı geçen aylarda 40 kurumun desteğiyle mücadele baştan Sivil İnisiyatif Hareketi, hukuki açıdan ilk adımı attı.Bir aydır bölgede inceleme yapan avukat Şehrazat Mercan, Torbalı Ticaret Odası, Taşkesik Köyü Muhtarlığı ve bölgedeki arazi sahipleri adına, tesis yapımına olanak sağlayan Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 1/100 binlik planına karşı iptal davası açtı. Dava dilekçesinde, işlemin Zeytinciliğin Islahı Ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanun’a aykırı oldugu savunuldu. Avukat Mercan, seçilen bölgenin Zeytincilik Yasası başta olmak üzere birçok açıdan uygun olmadığını dilekçeye ekledi.Bu davanın lehlerine sonuçlanması durumunda projenin seyrinin değişeceğini söyleyen Mercan, “Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yer ve çözüm araması gerekecek. Bunu bence şimdiden yapmalı” dedi.

Haberin Devamı

Gardaki Arapça yazıya tepkiEkrem ÇAĞLAR / SALİHLİ, (DHA)chp Salihli İlçe Başkanı avukat Mazlum Nurlu, tren garında Türkçe’nin yanı sıra Arapça olarak ‘Salihli’ yazılmasına tepki gösterdi. Nurlu, 2008’de de aynı şekilde Arapça olarak Salihli yazılmasına tepki gösterildiğini, bunun üzerine yazıların kaldırıldığını ve Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün yeni tabelalar astırdığını hatırlattı. Şimdi yeniden ana binanın üç cephesine ilçenin adının Arapça yazıldığını kaydeden Nurlu, şunları söyledi: “İlk bakışta, ‘Acaba tren garının ilk yapıldığı tarihte bu yazılar vardı da o nedenle mi yeniden konuldu’ denilebilir. 2008’de bunun böyle olmadığını belgeleriyle ortaya koymuştuk. Salihli Tren Garı’nın geçmiş yıllarda çekilen fotoğrafları ve Atatürk’ün Salihli ziyaretinin fotoğrafına baktığımızda gar binasının üzerinde sadece Türkçe Salihli yazısını görüyoruz.” DDY geçtiğimiz yıllarda restore edilen tren garlarındaki tabelaları kazıyınca ortaya çıkan eski yazıları tarihi değeri olduğu gerekçesiyle kapatmamıştı.

Haberin Devamı

Prof. Pakdemirli özür dilemelidirİlker KILIÇASLAN, (DHA)MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’nin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı protesto etmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrencilerine “Sizi okuldan atarım” demesine tepkiler sürüyor.ÖDP, TKP, EMEP, BDP, Alevi Kültür Derneği, SAHHAD, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Birleşik Metal-İş, Emekli-Sen, Eğitim-Sen, BES, SES, Tarım Orkam-Sen ve EDP üyeleri Manolya Meydanı’nda bir araya gelerek Pakdemirli’ye tepki gösterdiler. Grup adına açıklama yapan Emekli-Sen Manisa Şube Başkanı Ali Akyol, üniversite öğrencilerinin demokratik hakkı olan görüşlerini dile getirmeye rektör Pakdemirli’nin tahammül edemediğini ileri sürdü, “Çocuklarımızı yıllarca emek vererek, senin biat ettiğin siyasetçinin keyfinin bozulmaması için azarlayasın diye yetiştirmedik. Azarlatmayız. Hele de hiç tehdit ettirmeyiz. Çocuklarımızdan uzak durun ve dokunmayın. Buradan rektöre sesleniyoruz. Bu faşist, baskıcı uygulamalardan vazgeç. Başta öğrenciler ve üniversite çalışanları olmak üzere tüm kamuoyundan özür dile” diye seslendi.

Haberin Devamı

Pamukkale’de kür turizmi atağıDENİZLİ, (DHA)TÜRKİYE Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, 67 bin 700 metrekarelik bir alana 30 milyon dolar harcanarak yapılması planan Gül Termal Köyü’nün projesini incelemek üzere Denizli’nin Göle Beldesi’ne geldi.Türkiye’nin termal, SPA ve wellnes (sağlıklı, iyi yaşam) turizmi konusunda önemli ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Prof. Karagülle, yeraltı su kaynakları dikkate alındığında Türkiye’nin her yerinin kür turimine açık olduğunu, ancak altyapı sorunu yaşamayan, ulaşım rahatlığı içinde olan merkezlerin bu yatırımlar için daha şanslı olduğunu kaydetti. Pamukkale ve yöresinin Türkiye’nin en önemli kür merkezlerinden biri olabileceğine değinen Prof. Dr. Karagülle, Denizli’nin bu konuda kür destinasyonu haline getirilmesi için uğraş verilmesi gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!