Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 20:34

Haberin Devamı

Arazöz devrildi: 1 ölü, 3 yaralıFerah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)Denizli’nin Karakurt Mahallesi’nde, saat 01.00 sıralarında anız yangını çıktı. Yangının yakındaki ağaçlık alana da sıçramaması için Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli beş kişilik bir ekip de arazözle bölgeye sevk edildi. Halil İbrahim Çokgezer’in (28) kullandığı 20 EA 177 plakalı arazöz, bozuk toprak yolda kontrolden çıktı. şoför Çokgezer öldü, Hüseyin Öksüz (28), İsmail Kırgıl (27) ve Muhittin Tosundur (24) yaralandı.

Beynine tek kurşun sıktıKadir ÖZEN, Emrah YILMAZ / izmir, (DHA)Karşıyaka’da iddiaya göre, bayan arkadaşıyla tartışan Astsubay 38 yaşındaki Suat Günen, girdiği bunalım sonucu başına 1 el ateş edip canına kıydı. Yenişehir Semti’ndeki 44’üncü Bakım Merkezi Komutanlığı’nda görevli Astsubay 38 yaşındaki Suat Günen, önceki akşam saatlerinde, aynı yerde sivil memur olarak çalışan bayan arkadaşı A.Ü. (37) ile biraraya geldi. İddiaya göre, bilinmeyen bir nedenle ikili arasında tartışma çıktı. Günen, arkadaşı A.Ü.’nün yanından ayrılıp, iki meslektaşıyla oturduğu Karşıyaka Çarşı içindeki evine gitti. Romantik parçalarTartışmanın ardından arkadaşıyla konuşmak isteyen A.Ü., cep telefonuyla Günen’i aramaya başladı. A.Ü., telefonlarının cevapsız kalması üzerine, dün saat 03.30 sıralarında gittiği evde, Günen’in kanlar içindeki bedeni ve Astsubayın cesedinin yanı başındaki beylik tabancasıyla karşılaştı. Olay yerinde 2 bira kutusu bulundu, açık olan teypten de romantik şarkıların çaldığı öğrenildi. Polis ölen Astsubay Günen ile bayan arkadaşı A.Ü.’ye eldeki barut izini gösteren svap testi yaptı.

Haberin Devamı

Uyuşturucu baskınlarıTaylan YILDIRIM(DHA)izmir’de narkotik timlerinin düzenlediği iki ayrı operasyonda, 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan, satmaya hazırlandıkları 11 gram kokain ile 2.5 kilo esrara ele geçirildi. Çoğu eğlence merkezlerinin bulunduğu Alsancak semtinde ihbar üzerine baskın düzenleyen polis, iki kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar C.T. ve G.D.’nin üzerinden 11 gram kokain ele geçirildi. Eşrefpaşa semtindeki operasyonda ise, M.U. ve B.Y., 2.5 kilo esrarla yakalandı.

Haberin Devamı

Otomobilin çarptığı yaya öldüizmir’in Bayraklı İlçesi’nde, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı Atilla Tılgan, tedaviye alındığı hastanede öldü. Kaza, önceki gün saat 16.30 sıralarında, Adalet Mahallesi Haydar Aliyev Caddesi 2131/1 Sokak önünde meydana geldi. Kenan Altaş (37) yönetimindeki 34 TL 9100 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Atilla Tılgan’a (51) çarptı.

Anızdan sıçrayan yangınBelkaya Köyü’ndeki çamlık alanda, bugün saat 17.00 sıralarında, tarlada yakılan anızlardan yükselen alevler bitişikteki çam ormanına sıçradı. Ormanda yangın çıktığını gören köylüler durumu Ormün Bölge İşletmeliğ ile jandarmaya bildirdi. Bir anda büyüyen yangınına Uşak Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 4 arazöz yangına kontrol altına aldı.

Haberin Devamı

Türkiye yangınla mücadelede öncüTürkiye Akdeniz ülkeleri arasında orman yangınlarını söndürmede en başarılı ülke oldu. En fazla orman Portekiz’de kül olurken Türkiye’deki en büyük yangın Bergama’da çıktı. 2010 Yılında Ağustos ayı dahil Portekiz’de çıkan orman yangınlarında 19 bin 347 hektar alan yandı. Portekiz’i 12 bin 125 hektarla İspanya, 4 bin 700 hektarla, fransa, 7 bin 120 hektarla italya, 3 bin 57 hektarla yunanistan izledi. Türkiye’de ise ülke genelinde bu yıl içinde 8 Ağustos tarihine kadar çıkan yangınlarda 869 hektar alandaki orman yandı. Bir milyon hektar bir ormanlık alana sahip Manisa ve izmir illerinden sorumlu izmir Orman Bölge Müdürlüğü de bu yıl orman yangınlarına karşı verilen mücadelede ilk sıralarda yer aldı. Yangın söndürme filosuna bu yıl takviyeler yapıldı.

Haberin Devamı

Ölüm depoda geldiOrkun TÜRE / BODRUM (DHA)Bodrum’da yaklaşık 75 yıl önce babası tarafından kurulan marketin işletmeciliğini yapan evli ve iki çocuk babası 42 yaşındaki Hüseyin Çilek, önceki gün saat 18.00 sıralarında, malzeme almak için depoya girdi. Çilek’in depodan dönmemesi üzerine merak eden 75 yaşındaki Bekir Çilek, depoya girdiğinden hüseyin çelik’in cansız bedeniyle karşılaşınca durumu polise bildirdi. Hüseyin Çilek’in cenazesi izmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!