Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 21:18

Haberin Devamı

Okyanus ötesinden gelen sevgiYaşar ANTER, (DHA)

BODRUM Turgutreis’te 110 zihinsel ve fiziksel çocuğun eğitim gördüğü Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Turizmci Ahmet Biçer’in girişimiyle, ‘Uluslararası Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında, bir hafta önce abd’nin Colarado Eyaleti’ndeki Conifer Lisesi’nin 4 öğretmen ve 20 öğrencisi geldi. Öğretmenler Amanda Gili, Elif Yelmez Patterson, Kelly Breymeier Roborts ve Michael Gordon’la engelliler merkezinde çalışan öğrenciler yerleri, camları sildi, badana yaptı, bahçedeki çimleri biçti, engelli çocuklarla girdikleri havuzda, oyunlar oynayarak onlara hoşça zaman geçirtti. Merkezin bağlı bulunduğu Bodrum Sağlık Vakfı Müdürü Şafak Yaşar, engelli öğrenciler yararına ürettikleri ulusal ve uluslararası projelerle, onlara farklı eğitimler verilmesini sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Çevre dostu protokolBODRUM, (DHA)

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Konacık Belde Belediyesi’yle Petrol Sanayi Derneği (PETDER) arasında bugün imzalanan protokolle atık motor yağlarının düzenli toplanması kararlaştırıldı.PETDER Atık Yağ Planlama Sorumlusu Hasan Hıraoğlu ile Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ve Konacık Belediye Başkanı mhp’li Mehmet Tosun’un imza koyduğu protokol törenine sanayi sitesinde faaliyet gösteren 40 işletmeci de katıldı.

Yağlar denetimde

Motor yağı üreticileri veya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından toplanacak yağların kategorilerine göre işlem görmek üzere lisanslı işletmelere teslim edileceğini belirten Hasan Hıraoğlu, “Özellikle sanayi sitelerindeki atık yağların ne olduğu, nereye gittiği denetim altına alınacak. Yağlar 2-3 hafta aralıklarla toplanıp belirlenen merkezlere götürülecek. Yağları çevreye dökerek doğaya zarar verenlere 3 bin ile 3 milyon lira arasında değişen para cezaları verilecek” dedi.

4 saatte 170 ünite kan bağışıBALIKESİR Kan Bağış Merkezi’nin Burhaniye’de düzenlediği kan bağışı kampanyasında 170 ünite kan toplandı. Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Funda Koç, 5 Temmuz’da Ören’de, 12 Temmuz’da yeniden Burhaniye’de olacaklarını söyledi. Kızılay Kan Bağış Merkezi’nden Dr. İsmail Süleyman da, 18 ile 65 yaş arasındaki sağlıklı her vatandaşın kan verebileceğini hatırlattı. Kan vermenin insana sağlık kazandırdığını belirten Süleyman, “Bir insan yılda 4 kez kan verebilir. Kan bağışı yapan vatandaşların tansiyonları ölçülüyor. Kan grupları da belirleniyor. Ayrıca bazı kan hastalıklarının olup olmadığı da araştırılıyor” dedi.Sefer TALAY, (DHA)

Haberin Devamı

Gediz’e yeşil alanKÜTAHYA’nın Gediz İlçesi’nde, belediye mahallelerde yeşil alan düzenlemeleri yapıyor. Salur Mahallesi’nde başlatılan çalışmada çocuk oyun grupları elden geçirdikten sonra vatandaşların dinlenebilmesi için kamelya kuruluyor. Belediye Başkanı akp’li Mehmed Ali Saraoğlu, tabiatı ile dikkat çeken Gediz’in, yeşil alanlarının çokluğu ve düzeni ile misafirleri kendine hayran bıraktığını söyledi. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.Mehmet ALTINTAŞKavgada biber gazı izmir’in Bayraklı İlçesi’nde aralarında husumet bulunun iki kişinin kavgasında biber gazı kullanıldı. Alpaslan Mahallesi, 1620/1 sokakta aralarında daha önceden husumet bulunan Canan Sağlam’ı tehdit edip, hakaret eden Y.K., biber gazı sıktı. Sağlam, zanlıdan şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Banyoda can verdiizmir’in Yeşilova Mahallesi’nde evinde yalnız yaşayan bir kişi banyoda ölü bulundu. Polisi arayan vatandaşlar, Rıza Kaplan’ın (67) uzun süredir evden dışarı çıkmadığını belirtti. Ekipler, Kaplan’ı banyoda sırt üstü yerde hareketsiz yatarken buldu. Kaplan’ın öldüğü tespit edildi.

Pazar faresiizmir Bostanlı Pazarında bir tezgahtan iki adet elbise çalan kadın suçüstü yakalandı. Adem Altuner’in pazaryerindeki tezgahından iki adet elbise çalan C.V., görev yapan ekipler tarafından suçüstü yakalandı. Zanlı, hakkında yasal işlemlere başlandı.

Saksıda kenevirKARŞIYAKA Örnekköy’de oturan R.G.’nin uyuşturucu madde kullandığını tespit eden ekipler eve baskın yaptı. Evde yapılan aramada bir miktar esrar maddesi ile saksıda yetiştirilen 5 adet hint keneviri bitkisi elegeçirdi. Zanlı hakkında yasal işlemlere başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!