Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 21:27

Haberin Devamı

Efes bereketiVeysel EROL, (DHA)

TÜRKİYE’nin en önemli ören yeri olan izmir’in Selçuk İlçesi’ndeki Efes Antik Kenti, turizmin gözbebeği olmaya devam ediyor. Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Ayasofya ve Topkapı Müzesi’nin ardından Efes’in en çok ziyaretçi alan üçüncü ören yeri olduğunu söyledi. 2008 yılında 1 milyon 600 bin kişinin ziyaret ettiği Efes’in her geçen yıl, turist sayısında artış olduğunu ifade eden İnci, “2009’da bu rakam 2 milyon turiste ulaştı. Bu yıl da yüzde 10 artış bekliyoruz” dedi. Özellikle gemilerle gelen turistlerin Efes’i görmeden ülkelerine dönmedikleri belirtildi.

3. Çevre KongresiADNAN Menderes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Halk Sağlığı Anabilim Dallarının işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Katılımlı 3. Çevre Hekimliği Kongresi” Didim’de başladı. Açılış konuşmasını yapan ADÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Erdal Beşer, çevre kirliğinin yarısının son 25 yılda ortaya çıktığını kaydederek, “Ekolojik kriz çevre tahribatı sorunu değil, yaşamın yeniden kurulması sorunudur. Bitki ve hayvan türlerinde azalma insanlığın sonunun çevre kirliliğinden olacağının habercisidir” dedi.DİDİM, (DHA)

Haberin Devamı

Trafolar çalındı çiftçiler mağdurKÜTAHYA’nın Simav İlçesine bağlı Bahtıllı Beldesi’nde, 212 üyesi bulunan, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ait 3 sulama kuyusunun trafosuyla bakır tellerini çalan hırsızlar, çiftçileri mağdur etti. Kooperatif Başkanı Nurullah Sert “Hırsızların çaldığı trafo ve bakır tellerin değeri 6 bin lira dolayında. Geçen yıllardan TEDAŞ’a olan 97 bin liralık borcun nasıl ödeyeneceğinin hesabını yaparken, başımıza hırsızlık olayı geldi. Kuyuları çalıştıramazsak mahsuller yanıp kavrulacak. Devletten destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. Mehmet YENEN, (DHA)

Garaj yolsuzluğuna 4 tutuklama dahaMANİSA polisinin geçen 26 Şubat’ta başlattığı operasyon kapsamında, Oto Garajı’nda 2007’den 2010 yılına kadar yaklaşık 1 milyon TL tutarında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen görevli memurlar B.A., ve S.Ç. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi önceki gün eski Zabıta Müdürü H.D. ile Garaj Müdürü C.A., garaj memurları A.A ve K.D. hakkındaki kararı bozdu, 4 zanlının görüldüğü yerde tutuklanması istendi.M. Hakkı ÖZBAYIR, (DHA)

Haberin Devamı

Türkçe ödülü tatilİlker KILIÇASLAN, (DHA)

MAKEDONYA’da Türkçe öğrenen 28 öğrenci tatil için Manisa’ya getirildi. Makedonya’da faaliyet gösteren Abdul Hakim Hikmet Doğan Eğitim Merkezi’nde (ADEKSAM) eğitim gören gençler, Türk Kadınları Kültür Derneği Manisa Şubesi’nin destekleriyle geldikleri Manisa’da öncelikle Valiliği ziyaret etti. Dernek Başkanı Sevilay Altan, amaçlarının kültürlerarası diyalog kurabilmek olduğunu kaydederek, ADEKSAM’ın kurslarında Türkçe öğrenenlerin böylece ödüllendirildiğini söyledi. ADEKSAM Başkanı Tahsin İbrahim de, Makedonya’da Türkçe eğitimin yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti, “Baskılar yüzünden Türkçe’yi unutan gençlerimize Türkçe öğretiyoruz. Ayrıca eğitimlerine her konuda destek veriyoruz. Türkçe’yi öğrenen gençlerimizi de bu şekilde tatiller ile ödüllendiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Muhtarlara müjde varFerah IŞIK, (DHA)

DENİZLİ İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Sabahattin Çolak’ı ziyaret ederek, sevindirici haberler verdi. Pekdemir, gelecek yıl 360 köyün muhtarlığına birer bilgisayar alınarak İl Özel İdaresi ile otomasyon ağına bağlanması için hazırlık yapıldığını belirtti. Pekdemir, “Artık muhtarlarımız sorunların çözümü için kapı kapı dolaşıp dilekçe vermeyecek, otomasyon ağından direkt İl Genel Meclisi’ne sorunlarını bildirecek” dedi.Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Şubesi Başkanı Sabahattin Çolak, Pekdemir’e Türkiye Muhtarlar Derneği’nin rozetini taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!