Gündem Hattı

Güncelleme Tarihi:

Gündem Hattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 22:50

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Muğla ve Aydın’a geliyorDOĞAN haber AJANSI

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı ertuğrul günay, bugün Milas’a gelecek, geçen ağustos ayında rtaya çıkarılan Kral Hekatomnos’un 2 bin 500 yıllık lahitinde incelemelerde bulunacak.Günay’ın saat 09.30’daki incelemelerine Muuğla Valisi Fatih Şahin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer ile Milas Kaymakamı Bahattin Atçı da katılacak.Günay, daha sonra Aydın Sultanhisar Belediyesi’ni ziyaret edecek, mesllek yüksekokulunun Ahmet Hakkı Balcıoğlu Kampüsü açılışına katılacak. Günay, Kuşadası Kongre Merkezi’nin (KOMER) inşaatında incelemelerde bulunacak, daha sonra izmir üzerinden ankara’ya dönecek.

‘Ucube’ heykele bir talip dahaBAŞBAKAN Recep tayyip erdoğan’ın, “ucube” dediği Kars Sarıkamış’taki barış ve insan hakları heykelini, Karşıyaka’dan sonra, Dikili Belediyesi de istiyor.chp’li Başkan Osman Özgüven, yazılı bir açıklama yaptı, özetle şöyle dedi:“Sanatın içine tüküren zihniyet şimdilerde barış ve özgürlük anıtlarına ucube demeye başlamıştır. Sanata ve sanatçıya katlanamayanlar, toplumsal barışı nasıl sağlayacak. Dikili bir barış ve demokrasi şehridir. Heykelin taşınması söz konusu olursa, sanatçının izniyle, onurla ilçemize alırız.”  Dikili Barış ve Demokrasi Şenlikleri’ne sanatçı Mehmet Aksoy’u davet etmek istediklerini belirten Özgüven, “Kars Sarıkamış’taki barış ve insan hakları heykelini büyük emeklerle yaratan Aksoy’un yanındayız” dedi. ? DİKİLİ, (DHA)

Haberin Devamı

ak parti’den Durak’a suçlamaak parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, Kars’taki tartışılan heykeli izmir’e getirmek isteyen Belediye Başkanı Cevat Durak’ı eleştirdi. Durak’ı ilçenin sorunlarına duyarlı olmaya davet eden Bozkurt, şunları söyledi:“Ucuz siyaset yapıyor ve tribünlere oynuyor. 300 bin nüfuslu ilçemizin bir tane umumi tuvaleti yokken, her yağmurda Venedik manzaraları yaşanırken, kaldırımlar işgal altındayken, daraltılmış yollarla ulaşım çileye dönüşmüşken, otopark sıkıntısı almış başını giderken belediye başkanının Kars’taki bir heykeli ilçeye getirme girişimi nerden baksanız iyi bir şovmenliktir.” ? izmir (DHA)

Haberin Devamı

Din adamlarının izmir buluşmasıizmir, 140 ülkeden yaklaşık 500 din adamını ağırlamaya hazırlanıyor. Turizmci Rüstem Yüksel ve Dilek Araç tarafından hazırlanan proje doğrultusunda Çeşme’de 28 Mart’ta başlayacak “Dinlerin Beşiği Türkiye-Ege Buluşması 2011” adlı inanç kongresine Cumhurbaşkanı abdullah gül ve Başbakan Recep tayyip erdoğan’ın yanısıra uluslararası sosyal projelere imza atan Katar Prensesi Sheikha Al-Thani, Ürdün Veliaht Prensi El Hassan bin Talal ve istanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos gibi dünya çapında tanınmış isimlerin davet edileceği  belirtildi. İnanç Turizmi için fırsatYıllardır inanç turizmi alanında çalışmalar yapan Rüstem Yüksel ve Dilek Araç, kongre ile ilgili hazırlıklarını bir yıl önce başlattı. Bu proje ile semavi dinlere mensup din adamlarını Çeşme’de buluşturmaya hazırlanan turizmciler, aynı zamanda kongre sonrası program doğrultusunda Efes (Ephesus), izmir (Smyrna), Bergama (Pergamum), Akhisar (Thyateira), Salihli (Sardis), Alaşehir (Philadelphia) ve Denizli (Laodicea) gibi inanç turizmi  açısından önemli yerleri ziyaret edecekler. Turlar sırasında Hıristiyanlar için çok önemli olan Meryem Ana ve Efes’in tanıtılması da amaçlanıyor. ? HÜRRİYET / izmir

Haberin Devamı

BARIŞ MESAJLARI ? 140 ülkeden din adamının buluşturulmasını amaçlandıklarını söyleyen Rüstem Yüksel, “Böylesine kapsamlı bir kongreye, herkesin destek vermesini bekliyoruz. Din adamları, kongre ile Çeşme’den tüm dünyaya dostluk ve barış mesajları verecek. Kongre ile Meryem Ana ve Efes gibi kutsal makanları barındıran izmir’e dikkat çekmeyi diliyoruz” dedi. 2010 yılında ülkemize ziyaret eden 28 milyon turistten sadece 100 bin kişinin inanç turizmi için geldiğini belirten Dilek Araç da, “İnanç turizmi yılda yaklaşık 300 milyon kişiye hizmet veren ve 19 milyar dolarlık bütçesi olan bir pazar. Ülkemiz üç din açısından da önemli olmasına rağmen yeterli tanıtımı olmadığı için inanç turizminde geride kalmaktadır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!