Gümüşlük’ün sorunları masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşlük’ün sorunları masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 15:29

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Mahallesi’nde toplanan mahalle meclisinin aylık olağan toplantısında, kanalizasyondan dışarı taşan atıkların neden olduğu koku ve çevre kirliliği gündeme getirilerek önlem alınması istendi.

Haberin Devamı

Gümüşlük’ün sorunları masaya yatırıldı

Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ndeki mahalle meclisi fotoğraf sanatçısı İbrahim Hakkı Zırh başkanlığında toplandı. Toplantıda Gümüşlük’ün Bodrum yarımadasında ayrı bir yeri olduğu belirtilerek Tavşan adasında altı yıl önce başlatılan ancak durdurulan kazı ve kurtarma çalışmalarına devam edilmesi istendi.

Gümüşlük’ün sorunları masaya yatırıldı



Tavşan adasının bir an önce turizme açılması gerektiğini belirten meclis sözcüsü İbrahim Hakkı Zırh, tarihi yapının korunması gerektiğini söyleyerek daha önce 2 kattan fazla kata izin verilmeyen bölgeye şimdi 3 katlı binaların yapıldığını kaydetti. Bu yapılaşmanın Gümüşlük’ün güzelliğini yok edeceğini savunan Zırh, "Amacımız tarih, kültür, sanat ve turizmin beşiği olan mahallemizi en doğal haliyle gelecek nesillere aktarmak. Bu nedenle mahalleyi olumsuz etkileyecek her türlü tedbiri ve çözümünü ortaya koyarak yerel yönetimlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gümüşlüğün var olan kanalizasyon sisteminin birçok eksiği olduğu, belirli zamanlarda dışarı taşan atıklar yüzünden koku ve çevre kirliliği oluştuğu gözlenmiştir. Bunun için toplanan 700 imzalı dilekçe Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmasına karşın olumlu bir yanıt alınamamıştır. Halbuki kısa vadede yapılacak iyileştirmelerle sorunu çözmek mümkündür" dedi.

Koyunbaba Mahallesi’nde planlanan içme suyu projesinin de borular döşendiği halde sonuçlandırılamadığını belirten Zırh, "Bu konuda Devlet Su İşleri, İller Bankası ve Büyükşehir Belediyesi ortak noktada anlaşamıyor. Olan su alamayan vatandaşa oluyor. Hala taşıma suyla sorunlarını halletmeye çalışıyorlar" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!