Gültiken'i bitiren üç olay

Güncelleme Tarihi:

Gültikeni bitiren üç olay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 00:00

Göztepe Futbol Direktörü Ali Gültiken’den şok istifa.

Haberin Devamı

1-Sezon başında sevilen futbolcuların gönderilmesi, yabancılar başta olmak üzere transferde hayal kırıklığı yaşanması.

2- Başarısız döneminde Özcan Kızıltan’da ısrar edilmesi, beklentileri yüksek tuttuktan sonra Cihat Arslan’ın getirilmesi.

3- Hüsranla biten ilk yarının ardından ara transferde gerekli operasyonun yapılmaması, Kartal maçında alınan yenilgi.

GÖZTEPE, 7 yıl aradan sonra döndüğü Bank Asya 1. Ligi’nde büyük hayal kırıklığı yaşayıp 17. maç sonunda 14. sıraya gerilerken, taraftarların, “İstenmeyen adam” ilan ettiği Futbol Direktörü Ali Gültiken, baskılara dayanamayıp dün istifa ettiğini açıkladı. 30 Mart 2010’dan bu yana tam yetkiyle futbol takımını yöneten Gültiken özellikle son Kartal maçındaki küfürlü tepkiler üzerine ayrılma kararı alırken, “istenen” ancak “beklenmeyen” istifa şöyle gelişti:

Haberin Devamı

Şampiyonluk yetmedi

Göz-Göz’ün 2. Lig’den çıkamadığı 2009-10 sezonunda Yükselme Grubu’nun son haftalarında işbaşı yapan Gültiken, geçen sezon başında yeni bir yapılanmaya gidip, teknik direktörlüğe getirdiği Özcan Kızıltan’la birlikte takımı Bank Asya’ya taşıdı. Ancak Gültiken-Kızıltan ikilisinin bu sezon Tayfun, Ferhat, İzzet gibi taraftarın sevdiği futbolcuları birer ikişer gönderip kurduğu yeni kadro beklentileri karşılamazken, yabancılar başta olmak üzere transferler büyük tepki topladı.

Boy hedefi oldu

Art arda gelen başarısız sonuçlara rağmen Özcan Kızıltan’ın arkasında durmaya devam eden Gültiken tam anlamıyla boy hedefi oldu. Kızıltan’ın dayanamayıp istifa etmesinden sonra Raşit Çetiner, Ümit Özat gibi kariyerli isimlere yönelip beklentileri yükselten Ali Gültiken’in Cihat Arslan’da karar kılması yadırgandı. İlk yarıdaki kötü tabloya rağmen arzulanan transferlerin yapılmaması gerginliği tırmandırırken, Kartal maçında yaşanan hüsran ipleri kopardı ve 658 günlük Gültiken dönemi sona erdi.

Üzülerek bırakıyorum

İSTİFA kararını üzülerek aldığını söyleyen Ali Gültiken, “Fotoğrafın bütününe bakılmadı. Olay sadece saha sonuçlarıyla değerlendirildi” dedi. Döneminde şampiyonluk yaşandığını, bölge okulları, akademi ligleri, altyapı faaliyetleri, tesisleşmede aşama kaydedildiğini belirten Gültiken, “İnsanların kendilerine olan saygıları önemli. Kendim ve Göztepe adına buna izin veremeyeceğim için ayrıldım” diye konuştu. Ali Gültiken, Barış Güçlü ve Erhan Önal’dan sonra Altınbaş döneminde görev yapıp ayrılan üçüncü futbol sorumlusu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!