Görev verilirse şeref duyarım

Güncelleme Tarihi:

Görev verilirse şeref duyarım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 01:23

AK Parti’nin üç yıldır İl Başkanlığı’nı yapan Ömer Cihat Akay, İzmir Koordinatörü Erol Kaya’nın kendisine yönelttiği “Yerel seçimde adaylık talebiniz olacak mı” sorusuna “Hayır” yanıtı verdiğini belirterek, “Aday adayı değilim, ama Karabağlar’dan aday olmam istenirse şeref duyarım” dedi, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ben bu geminin kaptanıyım. Amacım, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ile alabildiğimiz en fazla ilçeyi kazanabilmek. Yerel seçimde adaylıkla ilgili bir talebim olmadı, olmayacak. Özellikle adımın geçtiği Karabağlar’dan aday adayı değilim. Ancak Genel Merkez, benden Karabağlar Belediye Başkan adayı olmamı isterse görevden kaçmam. Emir demiri keser. İzmir’in en büyük ilçesine başkanlık yapmaktan şeref duyarım. O noktada parti içi takvim değil, 1 Aralık olarak açıklanan takvime göre görevimden istifa ederim. 2011 genel seçimlerinde birinci olduğumuz, anketlerde de ilk sırada çıktığımız bu ilçede seçimi rahat kazanırım.”

Akay, 9 ya da 10 Kasım’da teşkilat içinde yapılacak eğilim yoklamasına eşitlik ilkesine ters düşeceği gerekçesiyle belediye başkan aday adayı olan ilçe başkanlarının katılmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

19 ilçe başkanı talip

19 ilçe başkanının göreve talip olduğu İzmir’in İl Başkanı Akay, “İlçe başkanları yönetimlerini kendi oluşturdu, kadın ve gençlik kollarını, mahalle temsilcilerini de atadı. Eğilim yoklamasında zaten bunlar oy verecek. Bu durumda ilçe başkanı ful çıkarır. İlçe başkanlarını, rakiplerine karşı avantaj sağlamamaları için eğilim yoklamasına sokmayacağız. Diğer aday adaylarını yarıştırıp, ilçe başkanını da dördüncü sıraya koyacağız. İlçe başkanı diğer aday adaylarından geride de çıkabilir. Bu yöntemle onu da korumuş olacağız” dedi.

Akay, Büyükşehir Belediyesi başkan adayının en geç Aralık ayı başında açıklanacağını, bu adayın da görüşleri alınarak ilçe belediye başkan adaylarının belirleneceğini söyledi. Akay, aday profilini şöyle çizdi:

İnsan sarrafıyım

“Parti geçmişi olacak. Partiye emek vermiş, parti aidiyeti olanlar aday gösterilecek. Bir seçimden seçime gelip aday olanlar var bir de gerçekten 365 gün bu işin çapasını yapmış, zamanı geldiğinde başvurarak bir beklenti içinde olan insanlar var. Emek veren alın ve akıl terini akıtan arkadaşlarımızla hiç emeksiz bir yere gelmek isteyenleri ayırt edeceğiz. Aday gösterilecek kişi, o ilçenin en emin insanı olmalı. Hırsızlık yapmayacak yolsuzluklara karışmayacak. Ben ona dikkat edeceğim, onu kontrol edeceğim. Çünkü insan sarrafıyım, anlarım.”

Haberin Devamı

BAŞÖRTÜLÜ GÜZEL OLUR

Akay, “Yerel seçimde başörtülü belediye başkanı ve meclis üyesi adayı gösterecek misiniz” yönündeki soruyu da, “Olabilir, neden olmasın, gayet güzel olur” diye yanıtladı. Başörtülülerin yıllarca siyasette önlerinin kapandığını, yeni düzenleme ile İzmir’de de çok sayıda başörtülü aday adayı çıkabileceğini ifade eden Akay, bunun özellikle kent kırsalında sıkıntı yaratmayacağını vurguladı. Akay, “Beydağ’da, Tire’de başörtülü aday rahatsızlık yaratmaz, ama Konak’ta yaratabilir. Ama çok mükemmel, toplumun da kabul edeceği bir aday olursa sorun olmaz” dedi.

İLK TALİMAT KÖYLERE GİDİN

İzmir’de teşkilat içindeki aday adaylığı süreci 1 Kasım’da tamamlanacak olan AK Parti il yönetimi, 3 Kasım Pazar günü belediye başkanı ve meclis üyesi aday adaylarıyla toplantı yapacak. İl Başkanı Akay, yaklaşık bin 500 kişi olmasını beklediği aday adaylarına şu talimatları verecek: “Hepiniz bu görevlere layıksınız ancak içinizden bazıları aday gösterilecek. Aday göste-

Haberin Devamı

rilmeyenler de aday gösterilmiş gibi çalışmalı. ‘Ben aday olmadım, küstüm’ anlayışı kabul görmez. Aday adayları göreve talip oldukları ilçelerde seçim çalışmasına başlasın, evlere, işyerlerine gitsin kendini tanıtsın, partiyi anlatsın. Çünkü Genel Merkez aday belirlerken anket yapacak, adınızı belleklere kazıyın, halk arasında dolaştırın. Seçim çalışmalarına kırsaldan, köylerden başlayın. Önce oralara gidin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!