Göklerin kartalları Solo Türk pilotları öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Göklerin kartalları Solo Türk pilotları öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 01:35

GÖSTERİLERİ ile dünyanın dört bir yanında beğeni toplayan Solo Türk pilotları ile destek ve bakım ekibi, İzmir Üniversitesi'ne konuk oldu.

Haberin Devamı

Türk Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında 2011 yılında Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yaptıkları gösteriler başta olmak üzere kurulduğu yıl İngiltere'de düzenlenen ve 29 ülkenin katıldığı gösterilerde sergiledikleri hareketler "en iyi uçuş gösterisi" seçilen Solo Türk ekibi, Kurşun Kalem Fikir Atölyesi kulübünün organizasyonu ile İzmir Üniversitesi'ne konuk oldu. Türk Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan Solo Türk'ün birinci gösteri pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt, ikinci gösteri pilotu Erhan Günar, halkla ilişkiler subayı Üsteğmen Emrah Bayrı, bakım subayı Üsteğmen Cem Yasin Okumuş ve jet motor teknisyeni Kıdemli Başçavuş Levent Kozulu, Solo Türk'ü tanıtmanın yanı sıra öğrencilerin sorularını yanıtladı, afişlerini imzaladı ve bol bol da fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Göklerin kartalları Solo Türk pilotları öğrencilerle buluştu


Solo Türk ile ilgili bilgi veren Yüzbaşı Yusuf Kurt, "Adımız Türk, dizaynımız Türk, tüm eğitimlerimiz Türk. Kendi eğitimimizi kendimiz oluşturuyor, ekibimizi kendimiz yetiştiriyoruz" dedi. Solo Türk ile aynı dönemde kurulan Yunanistan ile Amerika, Hollanda, Belçika'nın benzer gösteri takımlarına sahip olduğunu belirten Kurt, diğer ülke ekiplerinin tamamının Amerika'dan eğitim aldığını, Solo Türk'ün ise kendi eğitimini kendi verdiğini ve gösteriye her sene yeni hareketler eklendiğini söyledi. Söyleşi sonunda Yüzbaşı Yusuf Kurt'a teşekkür plaketini Genel Sekreter Gazanfer Gülen takdim ederken, Kurt ise İzmir Üniversitesi'ne Solo Türk uçağının maketini hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!