Göcek'te gemi maketleri sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Göcekte gemi maketleri sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2012 00:00

D-MARİN Göcek, sosyal etkinlikler çerçevesinde, gemi maketleri sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 2 Eylül'e kadar açık kalacak.


Serginin açılışına Göcek Belediye Başkanı CHP'li Recep Şatır, D-Marin Göcek Müdürü Onur Ugan, gemi maketçisi Ertuğrul Batı, Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt ve vatandaşlar katıldı. Marina Genel Müdürü Onur Ugan, sosyal etkinlikler çerçevesinde daha önce bir resim sergisi açtıklarını, buna şimdi de gemi maketleri sergisini eklediklerini söyledi. Serginin, yatçılara, Göceklilere ve beldeye gelen herkese açık olduğunu kaydeden Ugan, “Tekneleri hep denizde görüyoruz. Bir de karada gösterelim istedik ve maket yapan Ertuğrul Batı ile görüştük. Kendisi ricamızı kırmayarak Kuşadası'ndan buraya geldi. Umarım gemi maketçiliğine merak artar” dedi. Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır da, öncelikle Doğuş Grubu'na teşekkür etmek istediğini söyledi. Şatır, “Göcek'te sportif, sosyal, kültürel etkinliğe kucak açıyorlar ve çok samimiyetle bize yardımcı oluyorlar. Bu sergi bizim topografyamız anlamında çok anlamlı bir sergi. Bu tür sergilerin ve faaliyetlerin, denize ve denizciliğe olan ilgiyi artırmasını ümit ediyorum” dedi.
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yaşayan Ertuğrul Batı (71) da, 43 yıl eczacı kalfası olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu ve 2006 yılında bir arkadaşı sayesinde gemi maketleri yapmaya başladığını belirtti. İlki Kuşadası İbrahim Haki Sanat Galerisi olmak üzere çeşitli sergiler açan Batı, bugüne kadar 25 gemi maketi yaptığını belirtti. Batı, “Yaz başında yine Kuşadası'nda sergi açmıştım. Onur Ugan Bey orada sergiyi gezmiş çok beğenmiş. Benden Göcek'te de açmamı rica etti. Bugün buradayız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!