Girişimci adayları mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Girişimci adayları mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 11:49

İZMİR’de, Çiğli Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile beraber yürüttüğü girişimcilik kurslarını başarıyla tamamlayan mezunları, sertifikalarını aldı.

Haberin Devamı

Çiğli Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde açılan girişimcilik kursları ilgi görüyor. Başladığı günden bugüne 750 kursiyerin sertifika aldığı kurslara her yaştan katılımcı kabul ediliyor. Her ay yenilenen gruplarda uygulamalı girişimcilik eğitimi alacak olan kursiyerlerin eğitimleri 9 gün sürüyor. Tüm sektörlerin desteklendiği proje kapsamında, girişimcilere kendi iş planlarını hayata geçirirken dikkat edilmesi gerekenler başta olmak üzere girişimcilik ile ilgili bilgiler veriliyor. Çiğli Belediyesi KOSGEB kursiyerleri 9 günlük ’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ardından, Çiğli Arama Kurtarma (ÇAK) biriminin ’Afet Bilinci Eğitimi’ni de başarıyla tamamladı.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, kendi işini kurabilme fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, belediye tarafından verilen kursların önemine değindi. Başkan Arslan, "Belediye olarak KOSGEB’le geliştirdiğimiz bu işbirliği çok önemli bir amaca hizmet ediyor. Bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılabilecek çok iş var, yeter ki sizler yaratıcı olun. İyi bir teşebbüs olma özelliğine sahipseniz başarı sizi bulacaktır. Bu anlamda belediyemiz önemli bir başlangıç noktası. Yapabileceklerimiz arasında sadece iş kurma fırsatı değil, meslek edindirme kurslarımızı da hayata geçirdik. Belediye olarak herkesi iş sahibi yapmamız mümkün değil; ama onlara iş bulma konusunda yardımcı olacak eğitim alanları oluşturarak vasıflı olmalarına yardımcı olabiliriz" dedi.



BAKMADAN GEÇME!