Girişim Bankası yine gündemde

Güncelleme Tarihi:

Girişim Bankası yine gündemde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Yunan -Türk Ticaret Odası Başkanı Koutsikos Panagratis tarafından 2.5 yıl önce başlatılan, ancak bir süre sonra rafa kaldırılan Türk-Yunan sermayeli Ege Girişim Bankası projesi tekrar gündeme geldi.

Haberin Devamı

 Panagratis, “Türkiye’de bu konuda gerekli yasal düzenlemeler sağlandığı takdirde banka hemen oluşturulacak. Hem Türk, hem de Yunan girişimciler için gerçekten önemli bir banka olacak” dedi.
Yasalar uygun değil
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret ederek, Başkan Bülent Koşmaz’la görüşen Panagratis, “İzmir’deki Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğiyle başlattığımız Ege Girişim Bankası projesini ilk gündeme getirdiğimizde dönemin Merkez Bankası başkanıyla görüştük. Projenin olumlu olduğu, ancak bankanın oluşturulması konusunda Türkiye’deki yasaların uygun olmadığı belirtildi” dedi.
Kaynak ayırdık
Panagratis, “Dönemin Dışişleri Bakanı ve şu an T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştük. Bize gerekli yasal düzenlemelerin yapılması konusunda beklememiz tavsiye edildi. Bu hem Yunan, hem de Türk yatırımcılara önemli kaynak sağlayacak bir banka olacak. Bunun için oda olarak önemli bir kaynak aktardık. İsteğimiz gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!