Gerçek Ağa geliyor

Güncelleme Tarihi:

Gerçek Ağa geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 00:00

Geçen sezon yaşananlardan ders aldıklarını söyleyen Murat Aşkın bu kez işi baştan sıkı tuttuklarını belirterek, ’’Bütçeden transfere kadar her konuda dikkatli adımlar atıyoruz. Sert ve mücadeleci bir takım kurduk. Hedefimiz Play-Off’’ dedi.

GEÇEN sezon ilk kez mücadele ettiği Beko Basketbol Ligi'nde adı sürekli ekonomik kriz ve idman boykotu haberleriyle anılan, düştü gözüyle bakılırken mucizevi bir şekilde ligde tutunan Aliağa Petkim bu kez işi sıkı tutuyor. Kurulduğu günden bu yana kulüpte görev yapan, takımı 1. Lig'e çıkaran, geçen yıl da Mete Babaoğlu'nun ayrılmasıyla son 5 haftada dümene geçen Antrenör Murat Aşkın yeni sezon öncesi umut dolu mesajlar verdi. ’’Yaşadıklarımız bize ders oldu’’ diyen Aşkın hedeflerini DHA'ya anlattı.

DAHA KURUMSAL YAPI

’’Geçen yıl kabus gibiydi. Özellikle idari konularda dersimizi aldık. Öncelikle, geçen yıl becerilemeyen denk bütçe olayını gerçekleştirdik. Sponsorumuz Petkim ve Aliağa Belediyesi ile oturup bütçemizi belirledik, ayağımızı yorganımıza göre uzatma kararı aldık. Belediyedeki değişime bağlı olarak, kulüp yönetimindeki farklılık, daha kurumsal yapı kazanmamızı sağladı.

ÜÇ KALİTELİ YERLİ

İç transferde, Reha, Ceyhun, Hazer ve Berkay'la yeniden anlaştık. Yerli transferinde Trabzonspor'dan Ogün Sevinç, Beykoz'dan Hasan Özkan ve Mersin BŞB'den Kaan Üner'i aldık. Ogün, Ülker patentli, gelecek vaat eden bir guard. Hasan ise Murat Didin'in çalıştırdığı Opel Skyliners Franfurt'ta bir süre forma giymiş, tecrübeli, 2.06 boyunda power forvet. Kaan Üner Efes altyapısından yetişmiş 20 yaşında bir oyun kurucu.

TÜM BORÇLAR ÖDENDİ

Yabancı transferinde önemli bir politika değişikliği yaptık. Geçen yıl kendisini Türkiye'de, Avrupa'da ispat etmiş, kariyerli ancak maliyeti de yüksek oyuncularla anlaşmıştık. Bu sene tercihimizi yeni mezun, daha az maliyetli, ancak bize faydalı olabilecek isimlerden yana kullandık. Bu arada geçen yıldan hiçbir oyuncuya borcumuz kalmadı. Yönetim, bu konuda büyük bir hassasiyet göstererek kulübün önünü açtı.

WİSE'I SEYİRCİ SEVER

İlk transferimiz Jeremy Wise, penetre özelliği olan, süratli, ayakları çabuk bir oyun kurucu. Zaman zaman 2 numarada da kullanabileceğiz. S.Mississippi'deki son yılında 16.7 sayı, 3.5 ribaunt, 4.7 asist, 1.3 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Dış şut yüzdesinin biraz zayıf olduğu yönünde eleştiriler var, ancak bizim için önemli olan onun kuvvetli ve delici bir oyun kurucu olması. Seyircilerin seveceği bir basketbolcu.

KEDZO ÇOK MÜCADELECİ

Kurallar gereği bir yabancı hakkımızı Avrupalı oyuncudan yana kullanmak zorundaydık. Bu takviyeyi Hırvat Mateo Kedzo'yla gerçekleştirdik. 2.07 boyundaki Kedzo, pota altında bize derinlik katacak. Geçen yıl 23 maç forma giydiği Polonya Ligi'nde 11.0 sayı, 4.3 ribaunt, 1.0 asist ortalamaları yakalamış. Boyu ve kalıbına oranla çabuk bir oyuncu. Limitlerinde oynayabilen, sürekli mücadele eden bir yapısı var.

POTA ALTI GÜÇLENDİ

Diğer iki yabancı hakkımızı da pota altını güçlendirmek için yaptık. Montana State'ten yeni mezun Angolalı Divaldo Mbunga ve Louisiana State'ten Chris Johnson'la kadroyu tamamladık. Mbunga, tipik bir 5 numara. Güçlü ve kuvvetli. Chris Johnson ise 2.10 boyunda, ancak daha ince ve atletik yapıya sahip. O da Wise gibi seyircinin seveceği türden bir oyuncu, çünkü çok estetik smaçları ve blokları yapabiliyor.

HER ADIMIMIZ DİKKATLİ

Kuruluşundan beri bünyesinde yer aldığım bu kulüpte lige birinci adam olarak başlamak önemli sorumluluk. Ayrıca Petkim gibi bir firmayı basketbol camiasına çekmiş bir kulüp olarak, önemli misyonumuz var. Sponsorumuzu yıpratmadan, hedefleri sırayla koyup, zamanla çıtayı yükseltmek istiyoruz. Bu nedenle, her adımımızı çok dikkatli atmaya özen gösterdik.

PLAY-OFF HAYAL DEĞİL

Hedefi Play-Off olarak belirledik. Bu hedef, basketbol kamuoyunda birçok kişiye hayal gibi gelebilir. Ancak biz gerçekçiyiz. Geçen sezon bütçe ve kadro olarak ilk altıda yer alırken, sezon başında ’hedef kümede kalmak' deniliyordu. Biz bu sene bu anlayıştan uzak, sert, mücedele eden bir ekiple bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Sonuçta hedefin dışında kalabiliriz, ancak önemli olan bunun için yeterli mücadeleyi gösterebilmek.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!