Gemi bağışla yüzecek

Güncelleme Tarihi:

Gemi bağışla yüzecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de ilk kez iki yıl önce yapımına Bodrum'da başlanan okul gemisinin mayıs ayında tamamlanıp, Avrupa kıyıları gezisine katılması için yardım bekleniyor.

BODRUM Belediyesi ile Bodrum ve Karya Bölgesi Sanat Kültür Vakfı (BOSAV) tarafından yapımına başlanan Bodrum Yelkenli Okul Gemisi'nin mayıs ayında denize indirilmesi için Kaymakamlık harekete geçti. Gereken 20 milyar liranın, ancak sponsor katkısıyla sağlanabileceği belirtildi.

Zamanında bitmedi

GENÇLERE denizcilik eğitimi ve sevgisi vermeyi amaçlayan, Türkiye'nin tek okul gemisi 1998 sonlarında kızağa konuldu. Ancak okul gemisi, maddi imkansızlıklar nedeniyle bitim tarihi olarak belirlenen 1999 Ekim'inde denize indirilemedi.

Rotası Portekiz

GEÇEN yıl Bodrum'da düzenlenen Dünyanın En Güzel Kıyılı Belediyeleri toplantısında geminin 2000'de Avrupa kıyı kentlerini ziyaret etmesi kararlaştırıldı. Ancak geminin 7 Haziran'da Portekiz'den başlayacak geziye yetişmemesi gündeme geldi.

Son tarih 15 mayıs

KAYMAKAM Uğur Boran, sivil toplum kuruluşlarından yardım istedi, ‘‘Geminin 15 Mayıs'ta denize indirilmesi gerekiyor. Bodrum'u dünyaya tanıtacak geminin Avrupa ziyareti ulusal taahhüt anlamı kazandı. Sözümüzü tutmalıyız. Bodrum'a olduğu kadar Türk turizmine katkı sağlayacak'' dedi. Aybars ATTİLA / BODRUM

Gençlere denizi sevdirecek

BODRUM Yelkenli Okul Gemisi, 30 metre boyunda, 7 metre eninde, 350 beygir gücünde olacak. 90 tonluk gemide, kaptan ve gemicilere haftalık kurslar düzenlenecek, yaz aylarında da eğitim isteyenlere ve üniversite öğrencilerine kurs verilecek. Temel denizcilik bilgileri, genel kültür, yelken kullanımı, motor bakımı, turizm hizmeti, deniz sevgisi, terbiyesi ve disiplini konularında bilgiler aktarılacak. Denizcilik sektöründe iş sahibi olmaya özendirilmek üzere gezi programları yapılacak. Ahşap tekne yapımı konusunda da dersler verilecek.

Turizme de katkı sağlayacak

Bodrum Kaymakamı Uğur Boran, gençlere denizcilik eğitiminin verileceği Okul Gemisi'nin tamamlanıp denize indirilebilmesi için vatandaşlardan yardım istedi. Turizme büyük katkı sağlayacak geminin, 30 metre boyunda, 7 metre eninde ve 350 beygir gücünde olacağı açıklandı. (Fotoğraf: DHA - BODRUM)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!