Gelinlikçiye Eylül bereketi

Güncelleme Tarihi:

Gelinlikçiye Eylül bereketi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 00:00

Ramazan Bayramı’nın sona ermesiyle iç piyasadan daha çok çevre ülkelerden sipariş yağmuruna tutulan gelinlik ve abiye üreticileri, tatilden dönen Avrupalı alıcılardan gelen siparişlerle de yoğunluğu ikiye katladı.

Haberin Devamı

Eylül ayı, gelinlik ve abiye sektörünün yoğun olarak faaliyet gösterdiği İzmir’e “uğur” getirdi. Ramazan Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte yurtiçi ve dışından siparişler arttı. 15 gün içinde toplam bin parçaya varabilen siparişler alan gelinlik ve abiye üreticileri, sadece Libya, Azerbaycan, İran gibi ülkelerden talepler almakla kalmadı, tatilden dönen Avrupalı turistler de evlilikleri öncesinde Türkiyeli hazır giyimcilerin kapısını çalınca, sektör çifte bayram yaşadı.

Ortadoğu’dan Avrupa’ya

Türkiye Moda ve Hazır giyim Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Nedim Örün, özellikle bayramdan çıktıktan sonra ciddi bir hareketlilik gördüklerini kaydetti. İzmir’e şu günlerde çeşitli ülkelerden çok sayıda alıcı geldiğini dile getiren Örün, “Libya, Azerbaycan, İran gibi yakın ülkelerden pek çok sipariş var. Bir arkadaşımız 15 gün içinde bin parça gelinlik yetiştirmeye çalışıyor. Herkes siparişlerden kaynaklı sıkışık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fason ihracat dönemi kapandı

Ürün siparişlerin neden arttığı sorusunu, “Bunda Ramazan ayının geçmesi etkili. Çünkü düğünlerde artış gözlemliyoruz. Ama Ağustos ayında pek çalışmayan Avrupalı da siparişlerini Eylül’de artırdı. Bu da çok etkili” diye yanıtladı. Son dönemde ihracatta kapasite değil, ürün ve marka satışının öne çıktığını, buna bağlı olarak fason ihracatta düşüş olduğunu dile getiren Örün, “Artık fason ihracatın dönemi kapanıyor. Bir çok markaya üretim yapan arkadaşımız, artık kendi markasıyla bu pazardan pay almak istiyor. Gerçeği yavaş yavaş görüyorlar. Biz de sektör olarak bu gelişmelerden memnun kalıyoruz” dedi.

Gelinlikçiye Eylül bereketi


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!