Gelibolu’daki orman yangını sabotaj mı?

Güncelleme Tarihi:

Gelibolu’daki orman yangını sabotaj mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 00:00

ÇANAKKALE’de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırlarındaki Büyük Anafarta Köyü yakınlarında bulunan Çamtekke’de, çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda önceki gün saat 15.30 sıralarında yangın çıktı.


Şiddetli poyrazın da etkisiyle hızla büyüyen alevler, karadan ve havadan çok sayıda ekibin çabasıyla, akşam saatlerinde güçlükle kontrol atlına alındı. Ancak 30 hektar çam ağaçlarıyla kaplı alan kül oldu.
Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, çıkış nedeni henüz netlik kazanmadı. Ancak, yangının ormanın sık olduğu iç kısımlardaki üç ayrı noktada başladığı ortaya çıktı, bu da sabotaj olasılığını gündeme getirdi.
Büyük Anafarta Köyü MuhtarıHasan Alyıldız (45), bölge insanının 1994’teki büyük orman yangınından sonra sönmemiş sigarasını dahi yere atmamayı öğrendiğini belirterek şunları söyledi:
“Yarımadadaki tüm köylülerimiz şehitler diyarını korumak için gerekirse canını verir. Yangın anız ateşinden çıkmış gibi görülmüştü. Ancak yapılan araştırmalar sonucu bunun anız değil, sık ormanlık alan içinde farklı noktalardan başladığını gösterdi. Hiçbir köylümüz bırakın anız yakmayı sönmemiş sigarasını dahi yere atmaz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!