Gediz Üniversitesi farkı

Güncelleme Tarihi:

Gediz Üniversitesi farkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 00:00

Gediz Üniversitesi, eğitime destekte çıtayı zirveye taşıdı. İki öğrenciden birine karşılıksız burs veriyor, başarısızlık durumunda bile kesmiyor. Genel uygulamanın aksine, kurum içi yatay geçişte de bursu devam ettiriyor.

Haberin Devamı

GEDİZ Üniversitesi, 50 milyon dolarlık kampusüyle insana yatırımı da unutmadı. Gediz, lisans programlarında iki öğrencisinden birine burs veriyor. Üniversite sınavında dereceye girenlere, eğitim bursunun yanında her ay bin TL’ye varan harçlık ödeniyor.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz’in her alanda farklı olmak için yola çıktığını hatırlattı, “Gençler, üniversite eğitimi sırasında meslek değiştirmek isteyebilir, başka bölümde mutlu olacağını anlayabilir. Geleceği doğrudan etkileyecek bu karar durumunda bize düşen, onlara destek olmaktır. Gediz Üniversitesi’nde not ortalaması en az 3 olan öğrenciler, bölümlerini değiştirebilir, burs almaya da devam eder. Bunun tek şartı, gideceği bölümde, kayıt yılındaki en düşük burslu öğrenci puanından daha yüksek puana sahip olmaktır” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Çevik, Gediz Üniversitesi’nin başarmak isteyenlere her türlü imkanı ve kolaylığı sağladığını da dile getirdi, “Yatay geçişe rağmen burs vermeye devam etmemiz, bu anlayışımızın bir eseridir. İki öğrenciden birine eğitim desteği sunan üniversitemizin tek hedefi; araştıran, yeni buluşlara imza atan genç bilim insanlarını, yeni girişimcileri ve iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu kaliteli iş gücünü yetiştirmektir. Bunu sağlayacak modern altyapıya ve eğitim olanaklarına sahibiz. Gençlerimiz yeter ki başarmak istesin, biz her zaman onların yanında olacağız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!