Gediz’de üretim zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Gediz’de üretim zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Gediz Üniversitesi, Üretim Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak ve 50 üniversiteden bilim insanları, farklı şehirlerden sanayiciler ve siyasetçileri bir araya getirecek.

Haberin Devamı

Gediz Üniversitesi, önemli bir buluşmaya hazırlanıyor. Üretim Araştırmaları Derneği tarafından 11 kez çoğunlukla İstanbul’da düzenlenen “Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu” ilk defa İzmir’de gerçekleştirilecek. “Üretim Zirvesi” olarak da bilinen organizasyona, 27-29 Eylül tarihlerinde Seyrek’teki kampüs ev sahipliği yapacak. 50 üniversiteden akademisyenler, araştırmacılar, Türkiye genelindeki kuruluşlardan uzmanlar, işadamları ve sanayicilerden oluşan 250 kişi katılacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün açacağı sempozyumda, 25 akademik oturum, 7 panel, 7 söyleşi, 3 de atölye çalışması gerçekleştirilecek, 110 bildiri sunulacak. Sanayi tüm yönleriyle ele alınacak, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefinde kilit rol oynayan imalat sektörü için tespitler ve öneriler sıralanacak.

Haberin Devamı

11.6 milyon TL’lik açılış

Siemens’in 5 milyon Euro (yaklaşık 11.6 milyon TL) değerinde yazılım hibe ettiği Gediz Üniversitesi Simülasyon ve Ergonomi Laboratuvarı da organizasyon kapsamında Bakan Ergün tarafından hizmete sunulacak. Buradaki ilk eğitime sanayiciler katılacak. Siemens’in İngiltere’deki PLM Software Firması tarafından geliştirilen, dünya çapındaki sanayi tesislerinde kullanılan yazılımlar sayesinde bir fabrikanın kurulumu ve işletimi simülasyonla canlandırılacak.

“Ulusal Üretim Araştırmaları Sempozyumu”nda başarı öyküleri de paylaşılacak. Esen Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Aryum Turizm Genel Müdürü Ayşe Akın, Arkas Sigorta Genel Müdürü Özlem Çetinel, Üniversal Kimya Kurucusu ve Genel Müdürü Emir Ağbaş ve Batınak Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Resul Seçilmiş, başarının sırlarını anlatacak.

Sempozyum Başkanı, Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, 3 gün sürecek organizasyonun sanayiye güç katacağını, yeni üretim tekniklerinin yaygınlaşmasını sağlayacağını söyledi. Prof. Dr. Güneş, ilk kez İzmir’de düzenlenmesinin önemine de işaret etti, “Geçmişte Birinci İktisat Kongresi’yle Türkiye ekonomisinin temel çivilerinin çakıldığı, iktisadi özgürlüğün ilan edildiği İzmir, bugün de ev sahipliği yapacağımız sempozyumla sanayimize ışık tutacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!