Gala ve sergi

Güncelleme Tarihi:

Gala ve sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

Dokuz Eylül Üniversitesi 2010 Bahar Şenliği kapsamında “Bal” filminin galası ve Mert Rüstem’in koleksiyonundan “Bir Zamanlar İzmir” konulu sergi açılışı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Rektörlük önünde başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk atına çelenk konularak açılışı yapılan Dokuz Eylül Üniversitesi 2010 Bahar Şenliği kapsamında “Bal” filminin galası ve Mert Rüstem’in koleksiyonundan “Bir Zamanlar İzmir” konulu sergi açılışı gerçekleşti.
Desem 75’inci Amfisinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunlarından Semih Kaplanoğlu’nun Berlin Film Festivali’nde ile ’Altın Ayı’ ödülü  kazanan ’Bal’ adlı filminin gösterimi kalabalık bir sinemasever tarafından ilgiyle izlendi.
Seramikten plaka verildi
Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alp Timur, Genel Sekreter Prof. Dr. Can Karaca, SKS Başkanı Yard. Doc. Dr. Murteza Aydemir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Çelenk, öğrenciler ve konukların da aralarında yer aldığı davetlinin katıldığı filmin gösterimin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alp Timur ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Çelenk, yönetmene seramikten yapılmış oto plakası şenlinde plaket ve çiçek vererek kutladı.

Haberin Devamı

DOKUZ EYLÜL’LÜ

İlgiyle izlenen filmiyle ilgili olarak konuşan Semih Kaplanoğlu, Dokuz Eylül’ün kendisi için çok önemli olduğunu, babasının kurucuları arasında babasının da yer almasının yanı sıra kendisinin de Dokuz Eylül’lü olmasından kaynaklandığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Semih Çelenk, kendisini ağırlarmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, Rektör Yardımcısı Alp Timur ise rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün rahatsızlığı nedeniyle aralarında yer alamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Galanın ardından ise Rektörlük Fuayesi’nde Mert Rüstem’in koleksiyonundan “Bir Zamanlar İzmir” konulu sergi açılışı gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!