Fast-Food yerine okul yemeği

Güncelleme Tarihi:

Fast-Food yerine okul yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2014 01:05

Ege Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Hakan Ay, fast-food’a karşı “okul yemeği” uygulaması için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin okullara ücretsiz süt dağıtımının hükümet tarafından da benimsenip ülke genelinde başlatılan “Okul Sütü” kampanyasını örnek alan Egeli yemek sanayicileri, aynı girişimin yemekte de olmasını istedi. Ege Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı ve Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hakan Ay, üreticiler olarak tüm bakanlıklarla koordineli çalışmalar yürüttüklerini ve projeler geliştirdiklerini kaydetti.

Gelecek yıl planlanıyor
Ay, “Bu projeler içinde çok önemsediğimiz bir girişimimiz var. ‘Süt yetmez yemek de olmalı’ diyerek okullarda sağlıklı yemek dağıtımı için uğraş içine girdik. Bir hayli yol alındı. Projemiz genel anlamda desteklendi, ancak uygulanabilirlik kısmı ile ilgili çalışmalar sürüyor. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında bu projeyi uygulamaya geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


Amaç sağlıklı gıda
Piyasadaki fazla süt arzının dengelenmesinden ziyade çocukların sağlıklı beslenmesine yönelik olan “Okul Sütü” projesini desteklediklerini vurgulayan Ay, “Bu çok olumlu bir uygulama ancak çocuklarımızın fast-food alışkanlığından uzaklaşıp sağlıklı beslenmeye yönlendirilmesini de çok önemsiyoruz. Toplu yemek sektörü Türkiye’nin her ilinde bu konuda gerekli her türlü altyapıya sahip. Biz EYSAD olarak da dünyanın en sağlıklı mutfaklarından olan Ege mutfağının bu projenin bel kemiği olabileceğine inanıyoruz. Bu konuda Türkiye Lokantacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice de bize destek oldu. Projenin hızla şekillenmesi için çalışmalarımız sürüyor” bilgilerini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!