Fancy Food için acele et çagrısı

Güncelleme Tarihi:

Fancy Food için acele et çagrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2010 00:00

Ege İhracatçı Birlikleri, Ocak ayında ABD’de düzenlenecek olar dünyanın en büyük gıda fuarı Fancy Food için “Türkiye standında 3 firmalık yer kaldı” diyerek son çağrıyı yaptı.

Haberin Devamı

EGE İhracatçı Birlikleri (EİB), yılda 83 milyar dolarlık işlenmiş gıda ürünleri ithal eden dünyanın en büyük ekonomisi Amerika Birleşik Devletleri’nde, 16-18 Ocak 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan Winter11 Fancy Food Gıda ve Teknolojileri Fuarı’na Türk gıda ürünleri ihracatçılarını götürüyor. San Francisco’da düzenlenecek olan fuarla ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirten EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, “Türkiye pavyonunda 3 firmalık yerimiz kaldı. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD pazarına ihracat yapmak isteyen firmalardan acele etmelerini istiyoruz” dedi.

ABD’nin 83 milyar dolarlık pazarından Türkiye’nin sadece 350 milyon dolarlık pay aldığını belirten Sezmen, amaçlarının bu rakamı ilk etapta 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu kaydetti.  Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için www.fancyfoodshows.com internet adresi incelenip, fuarlar@eib.org.tr e-posta adresinden Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ile temasa geçilebilir.

Haberin Devamı

NEWYORK BENZERİ
Winter11 Fancy Food Gıda ve Teknolojileri Fuarı’nın, her yıl yaz aylarında New York’ta düzenlenen ve ulusal katılımını EİB’in üstlendiği Summer Fancy Food & Confection Show Fuarı’nın benzeri olduğuna işaret eden Alper, “Bu fuar Türkiye’nin 2023 yılı için ortaya koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için büyük öneme sahip Pasifik ülkeleri ile ilişkili önemli bir pazar” diye konuştu.

DEVLET DESTEĞİ
? Fuarın 2009/5 sayılı Tebliğ çerçevesinde devlet desteği kapsamında olduğunu hatırlatan Alper, tebliğ şartlarını yerine getiren katılımcıların, 15 bin doları aşmamak kaydıyla fuar katılım bedelinin yüzde 70’ini devlet desteği olarak geri alacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!