EXPO Yürütme‘ye iki bakanlıktan taze kan

Güncelleme Tarihi:

EXPO Yürütme‘ye iki bakanlıktan taze kan
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 16:13

EXPO Yürütme Komitesi'nin yedi kişilik ekibine Bakanlar Kurulu kararıyla Sağlık ile Dışişleri Bakanlığı'ndan iki temsilci daha katıldı.

Haberin Devamı

Daha önce İzmir Valisi ve EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç ile EXPO Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener'in Ankara ziyaretlerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la mutabık kaldıkları konu resmiyete bağlandı. EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulunun Ve Organlarının Teşkili İle Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete’ de dün yayımlandı. Daha önce Ekim ayında yürürlüğe giren “Yürütme Komitesi'nin Oluşumu ve Görevleri” adlı kararın 4. maddesindeki yapılan değişiklikte; İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcisi ibaresinin ardına Dışişleri ile Sağlık Bakanlığı” ibaresi eklendi. Böylece EXPO'nun Yürütme Komitesi 7'den 9'a çıktı.

Vali Kıraç, "Sırada İnciraltı var"
İzmir Valisi ve EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, EXPO 2020 adaylığı ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayarak “Bu kapsamda 2015 EXPO yarışında önemli bir eksiklik olarak gördüğümüz Yürütme Komitesi'nde Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin 2020 Yürütme Komitesi'nde yer alması konusunda talebimiz olmuştu. Bu konuyu ilettiğimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da destekleri ile Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı. Böylece İzmir’in EXPO 2020 yarışı ile önemli bir hamle daha gerçekleşti. Hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Artık sırada İnciraltı'nın planlanması ile ilgili yasal düzenleme var. Onun da bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Kıraç ayrıca 16 Mart günü yapılacak EXPO Yönlendirme Kurulu toplantısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağını, kurulun önümüzdeki toplantılarına Bakanları davet etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı


Özgener, "Sevindirici bir karar"
EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ise konuyu Vali Kıraç ile gerçekleştirdikleri Ankara temaslarında gündeme getirdiklerine ve
Akdağ ile Davutoğlu'nun konuya olumlu yaklaştıklarını anlatarak “Son derece sevindirici bir karar. Hükümetimiz EXPO 2020 için verdiği desteği gösteriyor. 16 Mart'ta yapılacak EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu öncesinde de bu kararın çıkması çok iyi oldu. Destekleri için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kurulda kimler olacak?
Alınan son karar Yürütme Komitesi İzmir Valisi’nin teklifi ve Yönlendirme Kurulunun onayı ile görevlendirilecek bir başkanın başkanlığında, İzmir Büyükşehir temsilcisi, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı temsilcileri ile yönlendirme kurulunda yer alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri arasında Yönlendirme Kurulu Kararı ile belirlenecek üç temsilciden oluşması kesinleşti.
Buna göre de Yürütme Komitesi şu isimlerden oluştu:

Haberin Devamı


Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, Yürütme Komitesi Başkan Vekili Ender Yorgancılar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Mustafa Özkara ile önümüzdeki günlerde Dışişleri ile Sağlık Bakanlıklarının da temsilcileri görevlendirilecek. Yönlendirme Kurulu’nda bulunan Dışişleri Bakanlığı temsilcisi olarak görevlendirilen Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Serpil Alpman’ın Yürütme Komitesi’nde de görev alması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!