’Evvel zaman’a Çin ve Arap ilgisi

Güncelleme Tarihi:

’Evvel zaman’a Çin ve Arap ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 01:37

İZMİR’in tatil cenneti Alaçatı’da ’Evvel Zaman’ adlı 70 metrekarelik dükkana girenler, her antika objede ayrı bir masal dinliyor. Rahmi Koç’tan, Bergüzar Korel’e antika tutkunlarının sık uğradığı dükkana bu yıl en çok müşteri Beyrut, Dubai ve Çin’den geldi.

Haberin Devamı

İzmir’in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi’nde 70 metrekarelik dükkana girenler, 1900’lü yıllara dönüyor. ’Evvel zaman’ adlı dükkan geçmişte saklı kalan objeleri gözler önüne seriyor. İktisat eğitimi almasına rağmen rakamlarla değil antikayla uğraşmayı seçen Duygu Demirel Çelebi (38)15 yıl babasıyla Kemeraltı’ndaki tarihi Kızlarağası Hanı’nda işlettiği ’Evvel Zaman’ı üç yıl önce Alaçatı’ya taşıdı. 1900-1960 yıllarına ait ev dekorason ürünlerinin satıldığı dükkanda kimi çocukluğunun en sevdiği oyuncağını görüyor, kimi dünyanın en ünlü porselen takımlarını. Emaye kaplar, eski paralar, Anadolu’nun el işleri, fincanlar, kadehler arasında geçmişe yolculuk yapanlar, dükkandan çıkmak istemiyor. İşini aşkla yapan Çelebi, kışın yurt içini ve yurtdışını gezip topladığı ürünleri satarken de hiç dil dökmüyor.

Haberin Devamı

’Evvel zaman’a Çin ve Arap ilgisi

5 bin parça ürünü tamamen koleksiyoncular için toplayan ve müşterilerin gezerken ’bunu daha önce hiçbir yerde görmemiştim’ dediği objeleri vitrine koyan Çelebi, "Ürünü satarken hiç dil dökmüyorum sadece ürünü anlatıyorum. Kıymetini bilen, sanatsal değerini gören alıyor. Buradaki her ürünün yaşanmışlığı, kalitesi ortada. En genç ürün 40 yaşında. Müşteri güvenerek geliyor, malın arkasında duruyorum. Ürünün geçmişini çok iyi anlatıyorum. Çünkü koleksiyonculuk kişisel merakım. Bu yıl özellikle Beyrut, Dubai ve Çin’den çok müşteri geliyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!