Ev sahibi olmak mutlu etmedi

Güncelleme Tarihi:

Ev sahibi olmak mutlu etmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Balıkesir Yeni Mahalle’de yoksullar için yaptırılan 2. etap konutlarındaki sorunlar bitmek bilmiyor.

Ayda 145 YTL ödeyerek, kira öder gibi ev sahibi olan vatandaşlar bir türlü çözümlenemeyen sorunlar yüzünden bunun keyfini yaşayamadı. Özellikle H blokta oturanlar feryat figan sorunlarına çözüm istiyor. İki yıldır ısınma sorununun çözülmediği binalarda asansörler de sağlıklı çalışmıyor, büyük bölümü 85 YTL’lik bağlantı ücretini ödemediği için televizyon yayınlarını izleyemiyor. Yasak olmasına karşın yoksul grubu dairelerde çok sayıda kiracı oturuyor. Bu da evsahiplerinin şikayetlerine neden oluyor. Sağlık ocağı binasının hazır olmasına karşın hizmete girmemesi de tepki çekiyor.

Isınma sorunu

Yoksul Grubu’na ait H bloklarında oturan vatandaşların en önemli sorunu ısınma. Isınma sorunu hala çözülmemiş durumda. 96 daireli H-1’de oturan Hikmet Özserbay, "Yönetim, ’Doğalgazla ısınacaksınız, merkezi ısıtma için 400 YTL ödeyeceksiniz’ dedi. Ancak hiçbir çalışma yok. Kış geldi, yağmurlar başladı, yakında hava daha da sertleşecek o zaman nasıl ısınacağız? Koca yıl geçti ama ısınma sorunu hala çözülemedi" dedi. H-3 sakinlerinden Hasibe Kaya, da "Doğalgaz boruları döşenmiş ancak bize boruların yenileneceği söyleniyor ve yeniden para istiyorlar. Bizim bunu verecek gücümüz yok" diye konuştu. Bir başka sorun ise asansörler. Asansörlerin sık sık bozulduğunu belirten TOKİ sakinleri genellikle çalışmadığını da vurguladı.

Sağlık Ocağı’nın hazır binaya karşın hizmete girmemesi de tepki çekiyor. Hasibe Kaya, "Hastamız olunca jandarmadan yardım istiyoruz. Geliyorlar, bizi yola kadar götürüyorlar. Yoldan bir araçla hastaneye ulaşıyoruz. 24.00’den sonra hasta olmayacaksın. Ancak sabahları hasta olabilirsin.Burada binlerce insan oturuyor" dedi.

TELEVİZYON İZLENMİYOR

TOKİ 2. Etap konutlarında oturan vatandaşların büyük bölümü 85 YTL’lik bağlantı ücretini ödemediği için televizyon da izleyemiyor. H-1 sakinlerinden Rahmi Yalçın, "TOKİ 2. Etap sakinleri olarak, televizyon yayınlarını izleyemiyoruz. Buranın ihalesini bir şirkete vermişler. Uydu sistemi koymuşlar. Daire başına 85 YTL istiyorlar. 85 YTL vermediğimiz için TRT yayınlarını izlemekle yetiniyoruz. 85 YTL vermekle de sorun çözülmüyor bir de receiver almak zorundasınız" dedi. Bir başka sorun ise Yoksul Grubu’ndaki evlerin şartnameye aykırı olarak kiraya verilmesi. Bu soruna dikkat çeken Rahmi Yalçın, "Şartnameye göre, binada ben veya kızım ya da oğlum oturabilir onun dışında kimse oturamaz. Buna rağmen dairelerin çoğu kiraya verilmiş durumda" dedi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!