Eski Atlas Oteli müzeyle kurtulur

Güncelleme Tarihi:

Eski Atlas Oteli müzeyle kurtulur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 00:00

İZMİR’in merkezindeki eski Atlas Oteli binasının çirkin görüntüsüyle ilgili tartışmalar bitmiyor.

Haberin Devamı

 Üzerine siyah örtü çekilip bırakılan bina tepki çekiyor. İzmir Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, kötü görüntünün kent estetiğini bozduğunu, eski itfaiye binasının görüntüsüne de gölge düşürdüğünü belirterek şunları söyledi:

Önemli eser olur
“Atlas Oteli İzmir’in ilk kaloriferli, banyolu otellerinden biriydi. İstanbul’un futbol takımları İzmir’e geldiklerinde bu otelde kamp yaparlardı. Fakat daha sonra bir bankaya kiraya verilen otel, TMSF’nin bu bankaya el koymasından sonra boşaltıldı ve faaliyeti durdu. Ardından yıllardır kaderine terk edildi. Bu bina, içinde kentin kültürel değerlerinin sergilendiği bir butik müze yapılırsa, Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi ile bütünleşir, kentimiz önemli bir eser kazanır.”

Haberin Devamı

Turist bize soruyor
Büyükşehir Belediyesi’nin bu oteli kent kültürüne kazandırmak için mülk sahiplerine yaptığı girişimlerden sonuç alınamadığını bildiğini dile getiren Gökdemir, “Fakat bu görüntü böyle kalmamalı. Geçtiğimiz günlerde müzemizi ziyarete gelen ve bu binayı gören AB ülkesi büyükelçileri ile farklı zamanlarda gelen turistler, üzeri siyah örtü kaplı oteli merak edip, bizden bu yapının ne işe yaradığını soruyorlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!