Erdoğan’a acil mesaj

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’a acil mesaj
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’deki çarpık yapılaşmayla ilgili olarak söylediği, “Böyle belediyecilik anlayışı olamaz” eleştirisine acil yanıt verdi.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan’ın İzmir’deki çarpık yapılaşmayla ilgili olarak söylediği, “Böyle belediyecilik anlayışı olamaz” eleştirisine ilginç bir yanıt verdi. Aziz Kocaoğlu, Ege TV’de katıldığı bir programda Erdoğan’ın çarpık kentleşme, sağlıksız konutlarla ilgili üzerine parmak bastığı konunun Türkiye’deki tüm metropol kentlerin acı gerçeği olduğunu söyledi.

Sağlıksız kentleşme

İzmir’de bu konuyla ilgili TOKİ’yle birlikte yürüttükleri projeler olduğunu, Kadifekale’deki sağlıksız konutlarda yaşayanları Uzundere’de yapılan 2800 konuta taşıyacaklarını söyledi. TOKİ’nin yaptığı 924 konutu da satın aldıklarını belirten Kocaoğlu, ayrıca Buca’da kendi olanaklarıyla 578 konut inşaa ettiklerini belirtti. Kocaoğlu, bu konutları kent dönüşümde kullanacaklarına dikkat çekti. Başbakan Erdoğan’a seslenen Kocaoğlu, Ankara’daki Kuzey Ankara Projesi’ni örnek göstererek, aynısının İzmir’de uygulanması durumunda sağlıksız kentleşmenin önlenmesi için önemli bir proje olacağını söyledi.

Ortak proje yürüttü

Haberin Devamı

Kocaoğlu, “Ankara’da Havaala-nı’ndan kent merkezine gidiş yönünde protokol yolunun çevresindeki sağlıksız kentleşmenin ıslahı için TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortak proje yürüttü. Bunun için özel kanun çıkartılarak, önemli avantajlar da elde edildi. Proje devlet, hükümet gücüyle gerçekleştirildi. TOKİ’nin yürütüğü çalışmalara bildiğim kadarıyla Ankara Büyüşehir Belediyesi maddi katkıda bulunmadı. Boşaltılan alanlar şimdi yeşillendirilecek.Güzel olacak” dedi.

Hükümet desteklemeli

Kocaoğlu, “Hükümet Ankara’da olduğu gibi böyle bir projeye kaynak ayırırsa İzmirliler bu projeye minnettar kalır. Sağlıksız konutlar Ankara’da ve İstanbul’da olduğu gibi İzmir’de de var. Biz kentsel dönüşümü hedef olarak koyduk. Bu yolda çalışmalar yapıyoruz. Ancak böyle bir proje bizi son derece rahatlatır” diye konuştu.

Başbakan ne demişti

Başbakan Erdoğan İzmir’e son gelişinde, otoyol çevresindeki sağlıksız konutları eleştirerek, “Şu yol kenarlarındaki hali görünce belediye başkanlığı yapmış biri olarak üzülüyorum. Diyorum ki böyle bir belediyecilik anlayışı olamaz. Sizin imar planlarınız nerede? Yok mu? bunları ne zaman hayata sokacaksınız?” diye eleştiride bulunmuştu.

Hükümet’in desteğiyle İzmir’de de başta protokol yolları olmak üzere çevresinde sağlıksız konutların bulunduğu bölgelere bu yöntemin uygulanmasını isteyen Kocaoğlu, bu devlet projesini belediye olarak kendilerinin destekleyeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!