ENKA çevreci santral kuruyor

Güncelleme Tarihi:

ENKA çevreci santral kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 00:00

Aliağa’ya kuracakları santralın çevreci olacağını belirten Enka Enerji Grubu Müdürü Soydan, “Değerler, AB normlarının altında olacak” dedi.

Haberin Devamı

ENKA Enerji Grubu tarafından Aliağa’da 2013’de devreye girmesi planlanan enerji santralinin Avrupa’nın en çevreci santrallerinden biri olacağı bildirildi. Genel Müdür Sinan Soydan, “Aliağa Enerji Santrali’nde kömürün yakılması sırasında elde edilecek çevresel değerler, Avrupa Birliği normlarının çok altında olacak. Bu konuda kimse endişelenmesin, garanti veriyoruz” dedi.

Estetik bir görüntü

Aliağa’daki santralin, Türkiye’de ilk kez kullanılacak olan kapalı kömür depolama teknolojisiyle çalışacağını belirten Soydan, “Yüksek kalorili ithal kömür ile çalışan tesisimiz, iletim kayıplarını en aza indirerek, temiz ve sürekli enerji sağlayacak. Kapalı kömür depolama sistemi adı verilen ve süper kritik yakma teknolojisine sahip olacak bu sistem günümüzde en verimli sistem kabul ediliyor. Görüntü ve çevre kirliliği yaratmadan estetik bir görüntüye sahip olacak santralimiz, bölgedeki halkın ihtiyaçlarını karşılayarak sanayi ve turizme ekonomik enerji sağlayacak” diye konuştu.

Dört yıl sonra

Haberin Devamı

2013 yılı sonunda devreye girmesi planlanan ve inşaat aşamasında 3 bin, devreye girmesiyle de 700 ailenin geçimini sağlayacak olan Aliağa Enerji Santrali için yatırım çalışmalarına kararlılıkla devam ettiklerini ifade eden Soydan, “çevre konusunda çok hassas davranıyoruz. Aliağa Enerji Santrali, Avrupa Birliği’ne uygun şekilde üretim yapacak” diye konuştu.

SON DURUM

Üretim Lisansı EPDK’dan alındı
400 bin metrekarelik arazinin yüzde 80’i satın alındı. Kalan kısmın alımı tamamlanmak üzere.
ÇED raporu hazırlandı, Çevre ve Orman Bakanlığı inceliyor.
1/5 binlik nazım imar planı değişikliği hazırlanıp, İzmir Büyükşehir Belediyesine sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!